Catalunya Diari

El Comú de Lleida votarà a favor de la investidura del republicà Miquel Pueyo

L'assemblea de l'agrupació decideix seguir explorant les vies d'un govern a tres amb ERC i JxCat

Pla general de l'assemblea del Comú de Lleida
Pla general de l'assemblea del Comú de Lleida | LleidaDiari.cat

L'assemblea del Comú de Lleida ha decidit per consens fer alcalde de Lleida al candidat d'ERC, Miquel Pueyo, en el ple d'investidura del dissabte vinent. Aquest ha estat el punt central de l'assemblea d'aquest diumenge, en què també s'ha decidit favorablement «seguir explorant i negociant» per veure quines són les possibilitats d'un govern «a tres», que també inclogui Junts Per Catalunya, segons ha explicat la portaveu de la comissió negociadora del Comú de Lleida, Laura Bergés. 

Bergés ha puntualitzat que tot i tenir «diversitat d'ideologies en aspectes crucials» amb JuntsxCat, cal veure si poden compartir «prou coses» i si l'organització del govern garanteix que hi hagi «prioritats» dels comuns en els seus plans.

El vot és «favorable al canvi»

Bergés ha explicat que el vot és «favorable al canvi» i permetrà tenir un pacte d'investidura fonamentat en un «acord d'esquerres» que inclourà algunes de les aportacions que fa el Comú de Lleida. Des del Comú parlen també de «coincidències de programa» amb ERC i asseguren que «cal materialitzar un acord amb ERC de línies generals» d'acord amb aquestes coincidències i «fer públic aquest marc de treball compartit».

L'assemblea ha valorat que la ciutat ha decidit que hi hagi un canvi a la Paeria i que la candidatura de Pueyo està treballant amb el Comú de Lleida en aquesta direcció. En relació a entrar en un govern «a tres» amb JxCat, Bergés ha dit que tot i tenir «divergències ideològiques en aspectes crucials», cal veure si aquesta opció garanteix les prioritats del Comú i permet recollir les prioritats de la resta de formacions. El Comú de Lleida es va reunir aquest dissabte amb la llista encapçalada per Antoni Postius.

Entre JuntsXCat i Comú de Lleida hi ha «distància»

Bergés ha remarcat que entre JuntsXCat i Comú de Lleida hi ha «distància» en termes de transició energètica, ecologisme i la qüestió nacional. En aquest sentit, la portaveu ha apuntat que l'Ajuntament ha de treballar en termes de «transversalitat i defensa de drets democràtics» i no posar el consistori «al servei de la política de blocs, ni un ni l'altre».

Amb tot, la portaveu ha afegit també que amb JuntsXCat poden trobar «punts d'acord», com ja ha passat en els darrers quatre anys de mandat a Lleida. Abans del ple de cartipàs, el Comú de Lleida celebrarà una nova assemblea que preveu concretar si hi ha acord de govern i, en cas afirmatiu, de quina forma.

Primer pla de perfil del candidat del Comú de Lleida, Sergi Talamonte
Primer pla de perfil del candidat del Comú de Lleida, Sergi Talamonte | LleidaDiari.cat

 

També et poden interessar...


Comentaris

envia el comentari