Catalunya Diari

Condemnats a un any i mig de presó dos empresaris de Golmés acusats d'estafar 60.000 euros a un treballador

Condemnats a un any i mig de presó dos empresaris de Golmés acusats d'estafar 60.000 euros a un treballador| Text i fotos: ACN

L'Audiència de Lleida ha condemnat a un any i mig de presó a cadascun dels dos germans propietaris de 'Fabricats Roi' de Golmés, al Pla d'Urgell, per estafar 60.000 euros a un treballador seu l'any 2012. També els condemna a pagar una multa de 1.260 euros a cadascun i a tornar entre tots dos al denunciant els diners estafats més els interessos.

La sala considera provat que els acusats, aprofitant que mantenien una relació de plena confiança amb el denunciant ja que feia 17 anys que treballava per a ells com a responsable de producció, li van oferir fer una inversió de capital a canvi d'entrar com a soci a l'empresa, una promesa que no van complir. A més, no li van tornar mai els diners invertits. La sala no ha cregut doncs els acusats, que durant el judici van declarar que va ser el treballador qui els va oferir invertir els seus estalvis en concepte de crèdit perquè l'empresa tingués liquiditat i van negar haver-li promès mai que entraria com a soci.

La fiscalia de Lleida demanava quatre anys de presó per als dos germans, de 52 i 54 anys i nacionalitat espanyola, així com una multa de 3.600 euros i que indemnitzessin el treballador amb 60.000 euros. El treballador i la seva dona van invertir el març de 2012 els 60.000 euros que tenien estalviats però mai es va arribar a formalitzar l'ampliació de capital i el treballador ni va passar a ser soci ni va recuperar els diners ja que l'empresa va presentar concurs de creditors l'any 2015.


Comentaris

envia el comentari