Catalunya Diari

Confinen una classe de l'institut Joan Oró de Lleida per la Covid-19

Les escoles d'educació especial asseguren que han estat les grans oblidades

 

Pla general d'una aula de l'Institut Martí i Franquès de Tarragona.
Les escoles i instituts han d'adaptar els espais | ACN

Una classe de l'institut Joan Oró de Lleida ha estat confinada després de confirmar-se un positiu per la Covid-19. Es tracta de la primera aula confinada a la demarcació de Lleida després de l'inici del nou curs escolar el passat dilluns.

Els centres escolars del conjunt de Catalunya tenen 34 grups confinats

D'altra banda, els centres escolars del conjunt de Catalunya tenen 34 grups confinats, el doble que aquest dimarts, quan eren 17. En total hi ha 72 positius per covid confirmats entre professionals, dos més, i 54 entre alumnes, 9 més, segons les dades actualitzades aquest dimecres per la secretària general d'Educació, Núria Cuenca.

En total hi ha 285 professionals (+10) i 516 (+178) alumnes en quarantena i es mantenen quatre centres tancats, tres per covid i un per una plaga de vespes. En total hi ha 27 centres afectats per la covid, el que representa el 0,49% del total. D'aquests 27 centres, set són llars d'infants que havien iniciat l'activitat abans del 14 de setembre.

Pla obert on es poden veure diversos alumnes a l'escola especial Alba de Tàrrega, en una aula fent activitatsLes escoles d'educació especial asseguren que han estat les grans oblidades en els plans de reobertura dels centres | LleidaDiari.cat

 

Les escoles d'educació especial asseguren que han estat les «grans oblidades»

Les escoles especials diuen que han estat les «grans oblidades» en els plans de reobertura del Departament d'Educació. Així ho ha posat de manifest la directora de l'Escola Alba de Tàrrega, Roser Royes, que ha lamentat que als centres concertats no se'ls ha convocat a les reunions amb el Departament. Royes alerta que en aquestes escoles és on hi ha els «infants amb més risc».

Així, assegura que encara no han rebut resposta dels Serveis Territorials per fer ús de dos espais externs a l'escola i ara això els limita a l'hora de fer activitats, perquè han ampliat grups per respectar les mesures de seguretat davant els contagis, i aquest fet provoca que alguns alumnes hagin de dinar a l'aula o no puguin fer ús de les pantalles digitals.


Comentaris

envia el comentari