Catalunya Diari

Confirmen que hi ha una cinquantena de brots o agrupacions de casos per Covid a Lleida

S'han contractat més de cinquanta professionals, entre metges, infermers i auxiliars administratius

Una muestra de la vacuna contra el coronavirus de la compañía Moderna
Salut confirma que hi ha una cinquantena de brots o agrupacions de casos de covid-19 a la regió sanitària de Lleida | Cedida

El Departament de Salut ha confirmat que hi ha una cinquantena de brots o agrupacions de casos actius de covid-19 a la regió sanitària de Lleida.

En aquest sentit, la gerent de la regió sanitària, Divina Farreny, ha afirmat que la «velocitat de contagi és molt elevada» i, per això, ha insistit en el fet que «les úniques mesures contundents són reduir la mobilitat i la interacció entre persones». D'altra banda, Salut ha anunciat que s'han contractat més de 50 professionals, entre metges, infermers o auxiliars administratius. Alhora, també s'ha reforçat el servei de rastreig «in situ» amb mediadors i treballadors socials. El Decret Llei del Govern serà d'aplicació en el moment en què es publiqui al DOGC, previsiblement a primera hora de la tarda.

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

 

Agrupacions de casos

Salut no ha pogut especificar a hores d'ara quants dels brots o agrupacions de casos actius de covid-19 es troben a la zona del Segrià. En relació amb les agrupacions de casos, Farreny ha dit que es tracta de «casos que estan en estudi, ja que a priori no tenen relació directa entre ells i s'estan buscant les cadenes de transmissió per veure si acaben sent brots o no».

Amb relació a les noves contractacions, Salut ha especificat que es tracta de metges, infermers, auxiliars administratius, auxiliars de clínica, treballadors socials, tècnics de raigs X, i mediadors. Quant als perfils de metges i infermers, Salut ha detallat també que alguns d'aquests nous contractats són persones que han acabat la carrera de Medicina i encara no han iniciat el MIR o persones que just han acabat el grau d'infermeria.

6.000 proves PCR

D'altra banda, també s'ha informat que ja s'han fet més de 6.000 proves PCR, 5.000 de les quals s'haurien fet entre dijous i diumenge passat. Farreny ha detallat que aquestes proves es fan «a residències, centrals hortofrutícules, a l'hospital Arnau de Vilanova i a les àrees bàsiques». Les proves PCR, ha afirmat Farreny, «es realitzen quan una persona té símptomes» i ha avançat que «en els dies vinents segurament augmentarà aquest número».


Comentaris

envia el comentari