Catalunya Diari

Confusió entre comerciants i hostalers de Lleida

Hi ha botigues i bars de Lleida que han obert i d'altres que estan tancats esperant la decisió final

Un bar tancat a l'Eix Comercial de Lleida
Confusió entre comerciants i hostalers davant la incertesa d'un confinament més dur en vuit municipis del Segrià | LleidaDiari.cat

«Confusió i incertesa». Aquest és el sentiment amb què s'han aixecat aquest dilluns els veïns, comerciants i hostalers de Lleida davant la incertesa d'un confinament més dur en vuit municipis del Segrià anunciat aquest diumenge pel Govern i rebutjat per la jutgessa de guàrdia de Lleida a la matinada.

Per Lleida s'han vist botigues i bars oberts i d'altres de tancats. «Això és un desastre. Ningú sap què ha de fer", lamentava Jordi Viaplana, mentre esmorzava a la braseria Llobregat, al barri de Cappont. El seu propietari, Josep Bermúdez, lamentava que els polítics «van perduts» i que amb aquestes decisions acabaran «arruïnant» els negocis.

Els ciutadans estan «confosos»

Bermúdez reconeix que la situació és «complexa» i que els ciutadans estan «confosos». Ha criticat la «ineptitud" dels polítics, que «no saben per on van». «No pot ser que et diguin que no pots obrir i després que sí. Això no és seriós. És penós», ha lamentat. L'hostaler demana que es facin més proves i que «deixin viure» la gent que està sana.

Per la seva banda, Maria Josep Rovira, propietària de la botiga Artfang, a la plaça Sant Joan de Lleida ha reconegut que està vivint aquestes últimes hores «amb una gran incertesa». «Diuen que no podem sortir però que podem obrir les botigues, però jo no puc tenir personal treballant si no tinc vendes", explica. «Avui he fet zero vendes. Hi ha molt poca gent, la gent no sap si sortir o no». A l'Eix Comercial de Lleida, per exemple, hi ha botigues i bars que han obert però molts han decidit no fer-ho. «Econòmicament serà una catàstrofe», assegura Rovira.


Comentaris

envia el comentari