Catalunya Diari

La connexió del carril bici entre el Pont de la Universitat i la Rambla d’Aragó, una realitat a l’estiu

Nou gir a l’esquerra des de Rambla d’Aragó al carrer Bisbe Messeguer amb l’objectiu de millorar la mobilitat a la zona

La Paeria ha iniciat les obres d'ampliació i millora del carril bici ubicat a la Rambla d'Aragó, en el tram entre el carrer Ramon i Cajal i Canonge Brugulat, que abasta una superfície d'actuació de prop de 900m2. Els treballs comportaran l'ampliació del carril bici en l'àmbit de calçada i la seva protecció per un escocell corregut. El carril bici, de doble sentit, passarà de tenir una amplada aproximada d'entre 1,20 i 1,50 metres a 2,40 metres, un fet que dotarà de major comoditat i seguretat els usuaris de bicicleta, i a més a més estarà segregat de la zona de vehicles. El tinent d'alcalde i regidor d'Hàbitat Urbà, Rural i la Sostenibilitat, Fèlix Larrosa, ha visitat aquest dijous les obres i ha explicat que els treballs que s'estan realitzant «permetran dotar de carril bicicleta una zona amb gran volum de circulació de cotxes i on és important millorar la seguretat dels usuaris de la bicicleta», ha detallat el regidor.

Imatge de les obres
Imatge de les obres | LleidaDiari.cat

A més, el responsable d'urbanisme ha destacat que «durant els mesos d'estiu es portarà a terme la prolongació del carril bicicleta entre el Pont de la Universitat i la Rambla d'Aragó, amb què es deixarà pràcticament enllestit el carril bicicleta que uneix l'eix nord-sud de Lleida». L'actuació comportarà, entre altres, la reforma d'una part de la Plaça Espanya i l'ampliació de la vorera. Larrosa ha expressat «la voluntat de l'equip de govern d'avançar en matèria de mobilitat sostenible, ja sigui potenciant l'ús del transport urbà col·lectiu com també altres transports complementaris com poden ser les bicicletes, a més a més de promoure de manera progressiva una pacificació dels carrers del centre de la ciutat».

El pressupost de les obres entre el carrer Ramon i Cajal i Canonge Brugulat que ara s'estan executant, a càrrec de Benito Arnó, és de 49.979,79 euros. Els treballs finalitzaran durant el mes de maig. Cal destacar que les millores que ara es realitzen són una de les propostes guanyadores dels primers pressupostos participatius a Lleida. Lleida compta actualment amb uns 40 quilòmetres de carril bicicleta. Les obres de millora de la mobilitat de la zona inclouran la possibilitat de poder girar des de Rambla d'Aragó al carrer Bisbe Messeguer, un nou gir a l'esquerra que millorarà substancialment la mobilitat a la zona i, molt especialment, al barri Universitat. Amb aquest nou gir, ha remarcat el responsable d'urbanisme de la Paeria, «evitarem que el Centre Històric segueixi assumint un trànsit que no és el que hauria de tenir perquè no està vinculat als seus propis usos».


Comentaris

envia el comentari