Catalunya Diari

El Consell de Ciutat Lleida obre la inscripció per participar-hi i es constituirà al novembre

El nou ens pretén ser una figura participativa i el més representativa i plural possible

El Consell de Ciutat de Lleida, que es constituirà al novembre, ha obert el període per poder-hi participar, a títol individual o com a representant d'entitats de la ciutat.
 

Vol ser un espai permanent i estructurat de diàleg entre la Paeria i la societat lleidatana, així com un òrgan consultiu, assessor i de foment de la participació, on representants de la ciutadania debatin amb responsables polítics i tècnics municipals sobre temes d'interès públic a Lleida, segons ha explicat la regidora de Consum, Comerç, Mercats i Participació, Marta Gispert. El Consell preveu celebrar-se amb la participació d'un centenar de persones.

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T'enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

Gispert ha indicat que la inscripció es pot fer fins al 27 d'octubre i un mes després, el dissabte 27 de novembre, es farà l'acte de constitució. Al web participacio.paeria.cat/consell-de-ciutat es pot consultar, entre altres, la informació relativa al Consell, el reglament que el regeix o el seu funcionament. 
 

El Consell de Ciutat és una figura participativa que es proposava a la Carta Municipal per a la Participació Ciutadana (2004) i que posteriorment va quedar recollida en el Reglament de Participació Ciutadana del 2006. Gispert ha afirmat que amb la seva constitució es fa realitat un compromís del govern de la Paeria i l'objectiu principal és marcat aquest marc de convivència cívica a la ciutat, ha assenyalat. 

Imatge de la Seu Vella
El Consell de Ciutat Lleida obre la inscripció per participar-hi i es constituirà al novembre | LleidaDiari.cat

Composició

El Consell de Ciutat serà la plasmació d'un nou concepte de govern, amb voluntat que des del diàleg i amb la implicació de diversos agents és pugui dur a terme una millor gestió dels temes comunitaris. El que es pretén, com ha apuntat la regidora, és que sigui «una figura participativa i el màxim representativa i plural possible». 
 

Així, el Consell de Ciutat de Lleida estarà integrat pels representants de: Consells de Zona o barri; de Consells Temàtics; de les associacions inscrites al Registre Municipal; d'estaments socials i econòmics (Universitat de Lleida, col·legis professionals, sindicats i sector cooperatiu, a més de ciutadans a títol individual. El Consell preveu celebrar-se amb la participació d'un centenar de persones.


Constitució del Consell

L'acte de constitució es farà el 27 de novembre i s'iniciarà amb les valoracions de l'alcalde Miquel Pueyo i de la regidora Gispert, que donaran pas a l'explicació de l'organització i les normes de funcionament. A partir d'aleshores, es constituiran formalment els grups de treball perquè es comenci el debat.
 

Per posar un exemple, Gispert ha comentat que un dels temes que passarà pel Consell és el nom dels carrers de la ciutat.


Comentaris

envia el comentari