Catalunya Diari

El conseller Josep Bargalló col·loca la primera pedra de l'Escola Pinyana de Lleida

Després, ha visitat l’Escola Camps Elisis per conèixer l’avantprojecte de l’obra d’ampliació del centre

Imatge del conseller Bargalló a Lleida
El conseller Josep Bargalló col·loca la primera pedra de l'Escola Pinyana de Lleida | LleidaDiari.cat

El conseller d'Educació, Josep Bargalló, ha visitat aquest matí la ciutat de Lleida per col·locar la primera pedra de l'Escola Pinyana amb l'alcalde de la població, Miquel Pueyo, amb qui després ha visitat l'Escola Camps Elisis per conèixer l'avantprojecte de l'obra d'ampliació del centre.

Totes dues obres donen resposta a una reivindicació històrica per tal de millorar l'oferta educativa a la ciutat de Lleida. Ho ha fet acompanyat del delegat del Govern de la Generalitat a Lleida, Ramon Farré, del director general de Centres Públics i president del Consorci d'Educació, Josep Gonzàlez-Cambray i del director dels Serveis Territorials d'Educació a Lleida, Carles Vega. El conseller d'Educació ha arribat primer a l'Escola Pinyana, on ha dut a terme la col·locació de la primera pedra de l'escola, conjuntament amb l'alcalde Miquel Pueyo.

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

Les obres es faran de manera ràpida

En declaracions als mitjans de comunicació, el conseller ha assegurat que «les obres es faran de manera ràpida» i que «el març del 2022 haurà acabat l'última fase, que és el pavelló infantil». També ha explicat que la nova escola que s'edificarà coincideix en part en el terreny on està ubicada l'actual: «No és fàcil construir una escola mentre una altra està funcionant, però és l'única manera de fer-ho».

«Els alumnes començaran a veure parts de l'escola construïda molt aviat i al març del 22 ja la veuran acabada», ha remarcat. Al migdia el titular d'Educació s'ha traslladat a l'Escola Camps Elisis, on ha pogut conèixer l'avantprojecte de l'obra. Bargalló ha explicat que les obres d'ampliació i reforma de l'Escola Camps Elisis, amb un pressupost de 2,5M€, van ser aprovades la setmana passada pel Govern després de la modificació del Pla Econòmic i Financer d'Inversions del Departament d'Educació. En aquest sentit, ha destacat que «les obres de l'Escola Camps Elisis ja estan aprovades pel Govern, ja tenen pressupost i ja estan encarregades a Infraestructures».

Es tracta d'una ampliació molt potent

Josep Bargalló ha manifestat que «es tracta d'una ampliació molt potent, i el procés ja ha començat». Ha afegit que «per un cantó aquest estiu estem fent una actuació d'obra RAM, que són obres de reforma ampliació i millora, que ja estan pensades perquè siguin útils per l'ampliació». El titular d'Educació també s'ha referit a l'inici del curs escolar: «Hi ha un pla d'obertura de centres educatius a tot Catalunya, on cada centre ha aplicat la seva realitat i ha fet un pla que contempla les actuacions per preparar-se per l'apertura».


Comentaris

envia el comentari