Catalunya Diari

La consellera d'Agricultura inaugura avui la Fira de Sant Miquel-Eurofruit

El doble certament obre les portes amb 317 expositors directes repartits en una àrea bruta d’exposició de 54.000 m2

Fira de Sant Miquel de Lleida
Fira de Sant Miquel de Lleida | LleidaDiari.cat

La consellera d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat, Teresa Jordà, inaugura aquest dijous, a les 11.15 hores, la 65a edició de la Fira Agrària de Sant Miquel (Saló Nacional de la Maquinària Agrícola) i la 34a edició d'Euro fruit (Fira Professional de Proveïdors de la Indústria Fructícola), esdeveniment que tindrà lloc del 26 al 29 de setembre al recinte firal lleidatà.

El doble certamen tindrà enguany 317 expositors directes repartits en una àrea bruta d'exposició de 54.000 m², i acollirà una seixantena d'activitats paral·leles, entre jornades tècniques, conferències, presentacions, demostracions de drons (agricultura de precisió), reunions professionals i demostracions de productes i aliments del territori.

Una fira de 'pel·lícula'

D'altra banda, el pròxim dissabte, 28 de setembre, tindrà lloc en el marc de la Fira de sant Miquel el darrer càsting per a la nova pel·lícula de Carla Simón, directora de la multi guardonada pel·lícula Estiu 1993. Amb el de dissabte, la directora tancarà la roda de càstings per trobar gent local amb accent lleidatà i vinculada al món de la pagesia que ja l'ha portat a diversos pobles del Segrià i les Garrigues.

Els productors del film busquen diversos perfils, com ara nois de tretze a disset anys, noies de deu a tretze anys, bessons de tres a cinc anys i nenes de cinc a set anys, així com homes pagesos de 35 a 50 anys i de 70 a 85 anys i dones de 35 a 45 anys i de més de 80 anys. La propera cinta de Simón, un film coral d'àmbit rural que reflexiona sobre temes com l'agricultura al segle XXI, les relacions de família i la importància de la unitat familiar, o el conflicte entre la tradició i el canvi, es rodarà l'estiu de l'any vinent.

Els sectors presents al saló seran els de l'agricultura de precisió, maquinària agrícola, equipaments i serveis per a l'agricultura i la ramaderia, productes i aliments de proximitat, embalatge, viverisme, defensa vegetal, maquinària industrial, protecció antipedra, sistemes auxiliars, reg, drons i automoció, entre altres. L'horari de la fira anirà de 9.30 a 20 h.

També et poden interessar...


Comentaris

envia el comentari