Catalunya Diari

Consells per evitar que el fred afecti a les canonades

Consells per evitar que el fred afecti a les canonades| Redacció - Fotografia: L. Biela

 Les baixes temperatures poden afectar principalment en les vivendes aïllades o adossades, si els comptadors d’aigua i les canonades exteriors no estan suficientment aïllades, especialment si la seva façana està orientada al nord, o si el comptador no està protegit.
 
Per aquest motiu es recomana:
- Si es tenen conduccions d’aigua o comptadors a la intempèrie o susceptibles de patir problemes de congelació, han d’estar protegits amb algun tipus de material aïllant. Pot servir, per exemple, plàstic, cartró, mantes o fibra de vidre.  
 
- A més, cal comprovar que el caixetí o armari on es troba el comptador estigui en bon estat per evitar riscos. En cas de congelació, no forçar les claus de pas. Si detecta que la canonada presenta signes de congelació, ha d’aplicar aire calent a la zona i protegir amb aïllant. 
 
- Si no pensa fer ús de l’aigua durant un període llarg, una altra mesura habitual de prevenció consisteix en tancar la clau de pas i buidar les canonades particulars, per que no quedi aigua en el seu interior.
 
Un cop passades les gelades, Aigües de Lleida recomana que es revisin les instal·lacions interiors per comprovar que no hi ha fuites. Si visiblement no es detecta fuita, és bo controlar que el comptador no registra consum d’aigua, assegurant-nos de que totes les aixetes estan tancades i els electrodomèstics no estan funcionant. Si s’observa una fuita d’aigua,s’aconsella realitzar les reparacions tan aviat com sigui possible per evitar danys materials i un consum innecessari d’aigua. Cal recordar que el manteniment de la instal·lació interior és responsabilitat individual de cada particular.
 
 
Aigües de Lleida recorda que davant qualsevol incidència té a la seva disposició les 24 hores del dia el Centre d’Atenció al Client -telèfon 900 81 40 81-, on també seran ateses les consultes o dubtes al respecte. 


Comentaris

envia el comentari