Catalunya Diari

Consulta tots els actes programats pel Dia de la Dona a Lleida

El programa que reuneix totes les activitats que se celebren des d’aquest dilluns fins al 27 de març

Imatge de la presentació dels actes a Lleida
Lleida commemorarà el Dia Internacional de les Dones amb 51 actes organitzats per 49 entitats ciutadanes diferents | LleidaDiari.cat

Des d'aquest dilluns i fins al 27 de març, Lleida acollirà 51 actes amb motiu del Dia Internacional de les Dones, organitzats per 49 entitats i col·lectius ciutadans diferents, segons ha explicat aquest migdia la tinent d'alcalde i regidora de Feminismes de l'Ajuntament de Lleida, Sandra Castro, durant la presentació de la publicació del Casal municipal de la Dona, que recopila tots ells.

Sandra Castro ha reconegut que enguany hi ha un descens en el nombre d'actes respecte al 2020, però ha assenyalat que les entitats promotores es mantenen. «Això vol dir que, malgrat el context de la Covid, lluny de fer-se enrere, la resposta és més aviat tot el contrari», ha dit la regidora de Feminismes, que també ha explicat la dualitat dels actes: telemàtic i presencial amb cita prèvia, per raons sanitàries.

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

La tinent d'alcalde ha destacat la singularitat de l'acte institucional d'enguany, el qual, a més de canviar d'escenari i passar de la plaça 8 de Març a la plaça Blas Infante, per poder fer-lo més participatiu, ja que es requerirà inscripció prèvia, canvia de format.

Enguany volen multiplicar el nombre de veus participants

«Fins ara, el protagonisme de l'acte quedava focalitzat en les sis institucions que tenen presència a Lleida i en dues persones: la conductora i l'encarregada de llegir el manifest. Enguany volem multiplicar el nombre de veus participants, per donar protagonisme als diferents sectors i entitats», ha continuat explicant Castro, que ha afegit que hi hauria les intervencions de 12 representants de treballadores sanitàries, del servei de cura, del sector de la neteja, de la ciència i tecnologia, les persones migrades, el col·lectiu gitano, els dos moviments feministes de la ciutat, l'Horta, l'educació, la cultura i l'emprenedoria. La conductora de l'acte serà Eva Ribalta, d'Esport Femení Lleida.

Dins dels actes programats des de l'Ajuntament de Lleida, Sandra Castro ha fet esment en la participació de diversos departaments municipals, a més del de Feminismes. En aquest sentit, ha destacat l'exposició 'Resistents i Deportades', del 5 de març, promoguda per Drets Civils, i la representació teatral '36+1', del dia 7, al Cafè de Teatre. La programació també inclou les jornades virtuals Dones i Emprenedoria (9-M) i el lliurament del Premi Mila de Periodisme per la Igualtat de Gènere (10-M). Adjuntem programació d'actes amb els QR respectius.


Comentaris

envia el comentari