Catalunya Diari

Contra l'ofensiva patriarcal, lluita sindical!

Contra l'ofensiva patriarcal, lluita sindical!| Raquel Collado

 Any rere any, el dia 8 de Març esdevé un dia de reivindicació i de lluita pels drets de les dones i per les dones. Cada any, hauríem de veure com aquests esforços que destinem a aconseguir la igualtat d’oportunitats i de drets entre dones i homes van minvant, perquè això significaria que estem assolint el nostre objectiu. Però res més lluny de la realitat...
 
Amb tantes coses que hi ha per fer, calia reformar la llei de l’avortament d’una manera completament irresponsable i innecessària? Decididament, no. Però malauradament ens estem acostumant al fet que el Grup Popular en el Congrés faci valdre la força per fer i desfer sense escoltar el que el gran consens social, polític i professional li demana que no faci. I així ho van demostrar un cop més el passat 11 de febrer quan van aprovar que la contrareforma de la Llei de salut sexual i reproductiva segueixi el tràmit parlamentari.
 
Ens trobem davant del fet que les paraules 'discriminació' i 'desigualtat' admeten totes les formes possibles de declinació en femení, i així ho demostra aquesta reforma, la qual suposarà una doble discriminació per raó de gènere i de classe social, perquè hi haurà dones que sí que podran marxar a l'estranger a interrompre un embaràs no desitjat i altres, no.
 
CCOO està compromès en la defensa de les dones a decidir sobre el propi cos, des del sindicat manifestem que el dret al propi cos ha de prevaldre jurídicament sobre els dictats morals impulsats pels sectors ultraconservadors i les institucions religioses i recordem que les lleis restrictives no evitaran els avortaments, sinó que posaran en risc la vida de les dones. 
 
Des de CCOO apostem per una educació sexual i afectiva igualitària i per l’accés als mitjans anticonceptius com les úniques iniciatives per reduir els embarassos no desitjats.
 
Raquel Collado, responsable de l’Àrea d'Igualtat de Gènere de CCOO Terres de Lleida


Comentaris

envia el comentari