Catalunya Diari

Conveni de col·laboració entre l’Agència Tributària i les diputacions

Conveni de col·laboració entre l’Agència Tributària i les diputacions| Redacció - Fotografia: Diputació de Lleida

 L’acte, que s’ha celebrat al Saló Torres Garcia del Palau de la Generalitat, ha estat presidit pel president de la Generalitat de Catalunya, Artur Mas, i ha comptat amb la participació del conseller d’Economia i Coneixement, Andreu Mas-Collell; la vicepresidenta Joana Ortega; el portaveu del Govern i secretari  general de la Presidència, Francesc Homs, i el secretari de Govern, Germà Gordó.
 
Els quatre presidents de les diputacions de Barcelona, Salvador Esteve; de Girona, Jaume Torramadé; de Lleida, Joan Reñé, i de Tarragona, Josep Poblet, han signat aquest conveni amb el qual es pretén fer efectiva la resolució del Parlament de Catalunya sobre el Pacte Fiscal i, per extensió del desplegament estatutari, creant un marc de col·laboració estable que permeti el desenvolupament de la gestió tributària catalana, amb una major proximitat al ciutadà.
 
El president de la Diputació de Lleida ha iniciat el seu parlament recordant que cent anys enrere, "els presidents de les diputacions d’aquell moment, i també amb una clara vocació de servei per al progrés del país, treballaren les bases del que seria una de les èpoques de major plenitud d’aquest país, la Mancomunitat de Catalunya". I ha afegit: "Avui, la història ens reuneix de nou amb el mateix esperit de fer una Catalunya plena, però aquesta vegada davant un clar horitzó de sobirania fiscal".
 
Reñé s’ha adreçat al president Mas per afirmar que "les diputacions catalanes també volem contribuir a la creació de les estructures d’Estat que el nostre país necessita, i que vos reclameu". Així mateix, durant el seu discurs, Reñé ha indicat que amb la signatura d’aquest conveni es posen "les bases d’un marc de col·laboració estable que permeti una major eficiència en gestió tributària i que obre una nova via de col·laboració inèdita que pretén anar molt més lluny, amb la ferma intenció d’establir una estructura tributària clau a Catalunya".
 
En el cas de la corporació lleidatana, l’any 1990 es va posar en funcionament l’Organisme Autònom de Recaptació i Gestió de Tributs, que té la seu central a la ciutat de Lleida i disposa d’oficines desplegades a tot el territori per donar compliment a la gestió i la recaptació dels tributs que han delegat els 227 dels 231 municipis de la demarcació. La corporació gestiona i recapta un volum de 120 milions d’euros.
 
Aquest conveni marc permetrà el desenvolupament d’una gestió tributària catalana, que millorarà el servei que es dóna als ciutadans de Catalunya mitjançant una xarxa d’atenció homogènia a 150 oficines i avançar cap a una integració de tots els nivells de l’administració tributària.


Comentaris

envia el comentari