Catalunya Diari

Convertiran tres solars sense ús del barri de Balàfia en aparcaments dissuasius

Es tracta del projecte de pressupostos participatius que va ser escollit al barri de Balàfia l’any 2018

Mapa
Mapa de Balàfia | LleidaDiari.cat

L'Ajuntament de Lleida licitarà els dies vinents el projecte per fer aparcaments lliures i dissuasius en diversos punts del barri de Balàfia, amb l'objectiu de millorar la mobilitat a la zona. Es tracta del projecte de pressupostos participatius que va ser escollit en aquest barri l'any passat, el qual consisteix a condicionar solars sense ús com a lloc d'aparcament gratuït. En total, es preveu la creació de 85 noves places d'aparcament al barri.

El projecte contempla actuar en tres solars de Balàfia, que actualment presenten enfonsaments o disposen de zones no transitables. El primer solar està situat a la rambla Corregidor Escofet i limita a l'oest amb les piscines municipals, al sud amb la plaça dels Països Catalans i a l'est amb l'escola Països Catalans. El segon solar que s'arranjarà limita al nord amb el carrer de Laureà Figuerola i a l'est amb el carrer Perpinyà. Finalment, també es millorarà l'estat del solar que limita al nord amb l'avinguda de Pinyana i a l'est amb el carrer Escultor Corselles. Els treballs per condicionar els solars consistiran en un desmunt de tota la superfície del terreny i en un tractament superficial amb grava. El pressupost total d'aquesta actuació és de 50.000 euros.

  • NOU SERVEI DE LLEIDADIARI: T'enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

Noves zones d'arbrat a la Bordeta i Magraners

L'Ajuntament de Lleida incrementarà l'arbrat de diversos carrers als barris de La Bordeta i Magraners, mitjançant la plantació d'un total de 56 arbres de diverses espècies, dins de l'estratègia de millorar el verd de la ciutat, que ha permès plantar prop de 9.000 unitats durant aquest mandat. L'actuació dels serveis municipals de Jardineria, que està prevista dur-la a terme durant aquest mes, se centra en el barri de La Bordeta al carrer Hostal, on es plantaran 21 arbres, i al carrer Centre, on es col·locaran altres 18. En tots dos casos, l'espècie elegida és la freixa (Fraxinus Ornus).

Pel que fa a Magraners, es plantaran un total de disset arbres, en petites actuacions, distribuïts per set carrers: Quatre Platanus Hispanica, al carrer Vila Rodona; altres quatre Hibiscus siryacus, al carrer Sant Ignasi; tres Quercus Ilex, al carrer Albi; dos Prunus cerasifera i un Catalpa Binonioides, al carrer Vendrell; dos exemplars més d'aquesta última espècie, al carrer Pepita Calvet, i un Acer Negundo, al carrer Font Nova. A més, està previst l'arranjament de la zona verda que hi ha a les escales del carrer Sant Pere Nolasc.


Comentaris

envia el comentari