Catalunya Diari

Convoquen la 5a Mostra d'Arquitectura de les Terres de Lleida

El termini d'inscripció i presentació de la documentació d'aquesta convocatòria s'obrirà el 7 de gener i s'acabarà el 7 de febrer de 2019

La Demarcació de Lleida del Col·legi d'Arquitectes de Catalunya (COAC) convoca la 5a Mostra d'Arquitectura de les Terres de Lleida i el 5è Premi Ignasi Miquel per a joves arquitectes per distingir les obres més significatives, acabades entre l'1 de gener de 2014 i el 31 de desembre de 2018 en l'àmbit de la província de Lleida, així com crear un fons documental i reconèixer i estimular els esforços dels autors i els agents implicats. El termini d'inscripció i presentació de la documentació per aquestes convocatòries s'obrirà el 7 de gener i s'acabarà el 7 de febrer de 2019.

L'objectiu de la Mostra d'Arquitectura de les Terres de Lleida és difondre l'arquitectura més rellevant realitzada a les comarques de Lleida. El programa Mostres d'Arquitectura Catalana del COAC recull l’herència de les Biennals, Mostres, Triennals i Premis d’arquitectura organitzats durant més de quinze anys per seus, Delegacions i Demarcacions col·legials amb la voluntat de potenciar i donar a conèixer el treball dels arquitectes arreu del territori català. La Mostra d'Arquitectura de les Terres de Lleida s'estructura en cinc modalitats: 1. Edificis de nova planta, de promoció pública; 2. Edificis de nova planta, de promoció privada; 3. Intervencions de restauració en el patrimoni; 4. Intervencions en espais exteriors; 5. Intervencions efímeres.

 

Un espai per als joves arquitectes

Pel que fa al Premi Ignasi Miquel per a joves arquitectes, té la voluntat de distingir les obres més representatives construïdes pels joves arquitectes, acabades entre l'1 de gener de 2014 i el 31 de desembre de 2018 en l'àmbit de la Demarcació de Lleida. L’exercici de l’Arquitectura, en l’àmbit de les Terres de Lleida, s’enfronta habitualment a un triple repte. Un repte tècnic, que fa referència a la necessitat de construir, amb solidesa i qualitat, l’hàbitat humà. Un repte cultural, que fa referència a les alternatives que l’exercici de l’Arquitectura, per la seva naturalesa artística, ofereix i sol·licita. I un repte social, que es planteja com a conseqüència dels dos primers, en el moment en el qual cal pensar, projectar i construir en un lloc concret i amb unes preexistències tècniques, econòmiques, culturals i socials determinades.

A aquests reptes que planteja l’exercici de l’Arquitectura, s’hi pot respondre de diverses maneres que són mereixedores d’atenció quan la resposta és proporcionada als termes de l’encàrrec i resolta amb austeritat i contenció. D’entre aquestes respostes n’hi ha que esdevenen especialment interessants i dignes de menció pel fet que treballen en la recerca d’una expressió compromesa tant amb l’arquitectura contemporània com amb la revisió i actualització dels aspectes tipològics més característics de la cultura constructiva del lloc on aquesta es materialitza. 

La trajectòria professional d'Ignasi Miquel, arquitecte que ens va deixar prematurament, és un bon exemple i resumeix aquestes virtuts, i el seu llegat inspira la convocatòria d'aquest premi per a joves arquitectes. 


Comentaris

envia el comentari