Catalunya Diari

Convoquen el premi a la innovació tecnològica de la Fira de Sant Miquel

Les firmes expositores de la Fira Agrària de Sant Miquel i del saló Eurofruit poden presentar les seves innovacions

Fira de Sant Miquel de Lleida
Fira de Sant Miquel de Lleida | LleidaDiari.cat

Promoure la presència de màquines i equips innovadors a l'àrea d'exposició i aportar un al·licient extra a les empreses expositores és el principal objectiu del Premi a la Innovació Tecnològica i Seguretat en el Disseny de les Màquines Agrícoles i dels Equips de la Indústria Agroalimentària, guardó convocat per Fira de Lleida en el marc de la Fira Agrària de Sant Miquel i del saló Eurofruit i que enguany arriba a la 23a edició.

Les empreses expositores poden presentar les seves innovacions abans del 13 de setembre, mentre que el veredicte de jurat es farà públic durant la celebració dels dos salons, els quals tindran lloc del 26 al 29 de setembre. El premi es lliurarà en el decurs de la cerimònia de cloenda de la manifestació firal. El primer premi rebrà 1.000 euros i diploma, mentre que el segon i tercer premi obtindran un reconeixement amb sengles diplomes.

L'objectiu del guardó és premiar les innovacions tecnològiques de la maquinària agrícola

L'objectiu del guardó és premiar les innovacions tecnològiques de la maquinària agrícola i de la indústria agroalimentària i la seguretat per als usuaris d'aquestes màquines i equips. Així, en la valoració dels equips presentats es consideraran aspectes com els avenços en el disseny i la concepció de la màquina i de l'equip, l'ús de nous materials, les aplicacions innovadores d'automatismes, les tècniques de visió artificial, la robòtica i l'adopció de criteris d'enginyeria concurrent i els avenços en solucions innovadores destinades a aplicar la reglamentació vigent sobre mesures de seguretat de les màquines.

El Jurat valorarà també els materials, les tècniques i els equips destinats a la producció agrícola o la transformació industrial que representin un avenç notable respecte a la tecnologia actualment disponible, especialment pel que fa a la millora de la qualitat dels productes agrícoles o agroalimentaris. Els expositors hauran d'exposar les màquines i els equips que hagin optat als guardons en els seus respectius estands. Per la seva banda, Fira de Lleida senyalitzarà aquestes màquines i els equips amb indicadors i editarà un dossier de novetats en què es detallaran les seves característiques tècniques.

Els membres del jurat

El Jurat està integrat per membres del Col·legi d'Enginyers Industrials de Catalunya; Col·legi d'Enginyers Tècnics Industrials de Lleida; Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació; Departament de Treball, Afers Socials i Famílies; Departament d'Empresa i Coneixement; Estació de Mecànica Agrícola del Ministeri d'Agricultura, Alimentació i Medi Ambient; Estació Experimental de Lleida de l'Institut de Recerca i Tecnologies Agroalimentàries (IRTA); Departament d'Enginyeria Agroforestal de la Universitat de Lleida; Departament d'Enginyeria Agroalimentària i Biotecnologia de la Universitat Politècnica de Catalunya; Secretaria del Comitè UNE 68 "Tractors i Maquinària Agrícola"; Federació d'Empresaris Metal·lúrgics de la província de Lleida (FEMEL); Clúster Català dels Mitjans de Producció Agrícola (FEMAC), i Associació Nacional de Maquinària Agropecuària, Forestal i d'Espais Verds (Ansemat).

També et poden interessar...


Comentaris

envia el comentari