Catalunya Diari

Convoquen la segona edició del concurs d'il·lustració del Segrià

Carles Porta, Lily Brick i Matias Tolsà i formen part del jurat d’un guardó que també donarà peu a una exposició itinerant

El Consell Comarcal del Segrià ha convocat la segona edició del Premi d'il·lustració del Segrià. La convocatòria arriba després d'una primera edició força exitosa i amb l'objectiu de valorar la il·lustració en les seves diferents àrees d'aplicació i descobrir nous talents en un art amb poca visibilitat al nostre territori.

El premi vincula la seva temàtica a un text. Així, en la primera edició va ser un poema d'Eduard Batlle, i per aquesta segona entrega girarà al voltant del monòleg final d'El Projecte Dànau', de la dramaturga lleidatana Núria Casado Gual.

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T'enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

Pel que fa als premis, a la categoria absoluta (a partir de 25 anys) s'ha fixat un primer premi dotat amb 500 € i un segon premi de 400 €, mentre que a la categoria jove (de 16 a 24 anys) s'ha establert un únic premi de 300 €.

Les il·lustracions que es presentin hauran de ser inèdites i de qualsevol estil o tècnica sempre que siguin reproduïbles. Cada persona podrà presentar entre una i dues il·lustracions per categoria, i totes les il·lustracions, tant si són d'una tècnica tradicional com digital, hauran de presentar-se sobre suport de cartó blanc de 30x40 cm. La mida de les il·lustracions és lliure.

Imatge del cartell del concurs d'il·lustració del Segrià
Convoquen la segona edició del concurs d'il·lustració del Segrià | LleidaDiari.cat

Persones referents en el món de la il·lustració

El jurat està compost per persones referents en el món de la il·lustració: l'artista visual i il·lustrador Carles Porta, la muralista Lily Brick i l'il·lustrador Matias Tolsà, a més de la cap d'àrea de Cultura del Consell Comarcal del Segrià, Teresa Malla, exercint com a secretària Míriam Arnaz, tècnica de Cultura del Consell.

La valoració del jurat es farà en funció al compliment de les bases del certamen; l'adequació a la temàtica del premi; l'originalitat i creativitat de l'obra; els recursos tècnics emprats (composició, traç, color...); la qualitat artística de l'obra i el criteri personal de cada membre del jurat. La publicació del nom dels guanyadors tindrà lloc durant els dies següents i s'anunciarà degudament al web de l'entitat: www.segria.cat

A més, les obres guanyadores i una selecció de la resta de participants formaran part d'una exposició itinerant que voltarà per diferents municipis de la comarca al llarg del 2022, i també es farà l'edició d'un punt de llibre amb les imatges guanyadores.

L'objecte del II Premi d'Il·lustració del Segrià

L'objecte del II Premi d'Il·lustració del Segrià és distingir i donar a conèixer la il·lustració en totes les seves àrees d'aplicació; fomentar els valors de la il·lustració com a mitjà expressiu i eina de comunicació; donar visibilitat als autors i autores de la il·lustració gràfica de les Terres de Ponent; i descobrir nous talents en l'art de la il·lustració entre el col·lectiu juvenil.
Podeu consultar les bases a https://www.segria.cat/arees/cultura/premis/ii-premi-dillustracio-del-segria.


Comentaris

envia el comentari