Catalunya Diari

La cooperació és l'eix de la Jornada d'Infermeria i Fisioteràpia de la UdL

La Facultat de la UdL té en marxa dos projectes al Sàhara i el Txad

Alumnes de fisioteràpia de Gàmbia, en una visita a la UdL
Alumnes de fisioteràpia de Gàmbia, en una visita a la UdL | Xarxa Vives

La Facultat d'Infermeria i Fisioteràpia de la Universitat de Lleida (UdL) té en marxa actualment dos projectes de cooperació internacional amb finançament de la unitat de desenvolupament i cooperació de la UdL: un d'alimentació al Txad i un altre per a formar alumnat de fisioteràpia al Sàhara. Aquestes iniciatives i altres de diferents ONGs es posen sobre la taula avui en el marc de la Jornada d'Infermeria i Fisioteràpia de Lleida, que ha arrencat aquest matí a l'Aula Magna de Ciències de la Salut de la UdL.

Sota el lema La salut a les nostres mans, la trobada aplega unes 200 persones amb l'objectiu de donar a conèixer l'actuació d'aquests professionals en l'àmbit de la cooperació. En el cas de la UdL, professorat de la Facultat d'Infermeria i Fisioteràpia impulsa la creació d'una unitat de nutrició en el Cômplexe Hospitalair Universitaire –Bon Samaritain al Txad, per reduir la mortalitat infantil, i el projecte Sàhara Fisio per portar joves a estudiar aquest grau a Lleida.

  • NOU SERVEI DE LLEIDADIARI: T'enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

Aquest darrer programa és hereu del Fisiàfrica

Aquest darrer programa és hereu del Fisiàfrica, iniciat per la Universitat de Lleida i coordinat des de la Xarxa Vives d'Universitats, que s'ha desenvolupat a Gàmbia i Moçambic amb la professora de la UdL Carme Campoy. Aquest projecte també ha propiciat que s'engegui un Erasmus K107 amb Gàmbia.

A la trobada també participen la presidenta de l'ONG SUMMUM i coordinadora mèdica en països en guerra, Estrella Lalueza; i membres de l'ONG TUSAA. Tenim un somni a l'Àfrica, formada per alumnat de Ciències de la Salut que realitza accions en països com el Congo o Ruanda. En aquest darrer territori, l'estudiantat desenvolupa un programa de control prenatal per a la detecció precoç de malalties relacionades amb la gestació.

El programa de la Jornada d'Infermeria i Fisioteràpia inclou un esmorzar solidari, per tal de recaptar diners per a OpenArms. En el marc d'aquesta jornada també es lliuraran els premis del 17è concurs de fotografia, dotats amb 300 euros el primer, 200 el segon i 100 el tercer.

Un equip d’infermeria de l'Arnau de Vilanova rep un premi per la seva tasca

El comitè científic del XIII Congrés de la Societat Espanyola de Radiologia Intervencionista d'Infermeria (SERIE), en col·laboració amb el Col·legi d'Infermeria de Cantàbria, han atorgat el Premi Javier Rey a la millor comunicació a un dels dos projectes presentats per l'equip d'infermeria de la unitat de radiologia vascular intervencionista de l'Hospital Universitari Arnau de Vilanova (HUAV).

La comunicació presenta els diferents passos seguits pels professionals d'infermeria per crear un Equip de Teràpia Intravenosa (ETI), seguint un programa ben definit segons l'evidència científica més actualitzada. En aquest equip la infermeria pren un paper essencial i lidera un projecte dins l'hospital amb l'objectiu d'aconseguir una disminució de les possibles complicacions potencials que poden presentar els pacients per no disposar d'un accés venós segur i adequat als procediments, que cada vegada són més complexos i amb tractaments més llargs.

La comunicació guanyadora ha estat presentada per l'infermer Ferran Padilla i signada pels infermers Jordi Farrero, Alejandro Bergua i Estefanía Barranco i la referent d'infermeria del servei de radiologia, María José Casals Táboas. Aquesta comunicació se subscriu sota el títol de 'Creació d'un Equip de Teràpia Intravenosa dins d'un servei de Radiologia Vascular Intervencionista'.


Comentaris

envia el comentari