Catalunya Diari

El coordinador covid de l'Arnau confirma que Lleida està a la cinquena onada

La franja d'edat més afectada és la compresa entre els 55 i els 70 anys, precisament, la menys vacunada

L'Hospital Universitari Arnau de Vilanova de Lleida es prepara «per al pitjor escenari» després de confirmar que la capital de Segrià ja està dins de la cinquena onada de la pandèmia de la covid.
Segons ha explicat davant els mitjans de comunicació el coordinador covid de l'hospital de referència lleidatà, José Luis Morales, la situació que es viu és la que esperàvem i preveuen que a partir de la setmana vinent empitjori.

Aquesta pujada es donaria a causa de l'aixecament de les restriccions durant les vacances de Setmana Santa, de manera que «si som matemàtics i veiem com han evolucionat la resta d'onades, la setmana que ve pot haver-hi un repunt».

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T'enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

En l'actualitat, l'Arnau de Vilanova té 3 plantes covid obertes i rep una mitjana de 9 ingressos pel virus al dia, una xifra que, de moment, es manté equilibrada amb les altes. La mitjana d'edat dels pacients covid és de 65 anys, tot i que Morales apunta que la franja d'edat més afectada és la compresa entre els 55 i els 70 anys, precisament, la menys vacunada.

La pressió a les UCI s'aconsegueix mantenir aquests dies 

Amb relació a la gravetat d'aquests pacients, el coordinador covid a l'Arnau ha explicat que del 50% de les persones ingresses a l'UCI o a la unitat de semicrítics, travessen una situació de salut «molt greu». No obstant això, celebren que la pressió a les UCI s'aconsegueix mantenir aquests dies per la baixada d'ingressos de persones de la tercera que, per norma, requerien uns ingressos més complexos i llargs. Per això, el doctor ha destacat que les vacunes «estan fent la seva funció» en aquest sector de la població tan afectat durant les primeres onades de la pandèmia.

El mateix està passant amb el professional sanitari que, malgrat «haver de doblar torns i viure una situació que s'eternitza», no manifesten tantes baixes laborals gràcies a la vacuna.
D'altra banda, Morales ha afirmat que sí que han tingut pacients que ja havien rebut la primera dosi de la vacuna ingressada, tot i que han detectat que el maneig dels símptomes són «de més fàcil resolució i menys greus».

Comprensió de la població i que facin pinya

Finalment, el cap del servei  de medicina intensiva de l'hospital, Jesús Caballero, ha alertat també de la situació de «pujada de la cinquena onada» i ha demanat «comprensió» i «sentit comú» a la ciutadania. «Les restriccions necessiten comprensió de la població i que facin pinya, perquè és el que fins ara s'ha demostrat que funciona. Ens hi juguem molt i, si ja paguem Nadal, ara pagarem la Setmana Santa», ha conclòs Caballero.


Comentaris

envia el comentari