Catalunya Diari

Per primer cop una dona dirigirà l'Escola Politènica Superior de la UdL

La matemàtica Magda Valls relleva en el càrrec a Francesc Giné

Magda Valls al centre amb el nou equip directiu
Magda Valls al centre amb el nou equip directiu | UdL

Per primer cop una dona estarà al capdavant de l'Escola Politècnica Superior (EPS) de la Universitat de Lleida (UdL). Es tracta de la doctora en Matemàtiques, Madga Valls, professora a la UdL des de l'any 1995, de matemàtiques en les titulacions d'enginyeria informàtica. Valls, que substitueix en el càrrec a Francesc Giné, director del centre des de 2011, ha estat escollida per 53 vots a favor i 1 en blanc.

Precisament, des del 2011, Magda Valls formava part de l'equip de direcció de Giné, com a cap d'estudis per les titulacions d'enginyeria informàtica. Forma part del Grup de Criptografia i Grafs, del Centre de recerca INSPIRES de la UdL, on treballa en l'àmbit de la criptografia i la seguretat de la informació.

L'equip de la nova directora de la l'EPS

L'acompanyen en el seu equip de direcció: Marga Moltó (secretària acadèmica), Jérôme Barrau (cap d'estudis de les titulacions d'enginyeria industrial i arquitectura tècnica), Josep Lluís Lérida (cap d'estudis de les titulacions d'enginyeria informàtica), Grau Baquero (cap d'estudis de les titulacions d'enginyeria al Campus d'Igualada), Cristian Solé (sotsdirector de Relacions Internacionals), Susana Maza (sotsdirectora d'estudiantat, promoció i qualitat), i Anna Bacardit (ajudant de direcció al Campus d'Igualada).

Les prioritats que es fixen per als tres anys vinents de mandat s'articulen al voltant de tres eixos: la internacionalització dels estudis amb la implantació de dobles titulacions amb centres estrangers; l'ocupabilitat de l'estudiantat, tot potenciant la formació dual; i la potenciació de les vocacions tecnològiques entre el jovent, amb accions des de primària fins a batxillerat, explica. Tanmateix, afegeix, impulsaran les titulacions engegades darrerament, com el Grau en Enginyeria de l'Energia i la Sostenibilitat i el Grau de Tècniques d'Interacció Digital i Computació del Campus d'Igualada, així com el Grau en Disseny Digital i Tecnologies Creatives que començarà el curs vinent.

Infermeria també canvia de deganat

Judith Roca i Llobet serà la nova degana de la Facultat d'Infermeria i Fisioteràpia de la Universitat de Lleida (UdL) durant els tres anys vinents. Roca, que ha estat escollida per tretze vots a favor i set vots en blanc en la Junta de facultat celebrada aquest matí, substitueix en el càrrec a Joan Blanco, que dirigia el deganat des del 2013. Tot i que en un principi hi havia tres persones que optaven al càrrec, finalment ha estat Judith Roca l'única candidata. Professora de la UdL des de 2013, Judith Roca ha estat coordinadora de titulació d'Infermeria, secretària acadèmica i, aquest últim curs, ha exercit com vicedegana de la seva facultat al campus d'Igualada.

Abans de fer classes a la UdL, havia estat docent a la Facultat de Ciències de la Salut de la Universitat Ramon Llull. Interessada per la pedagogia i la innovació docent, les prioritats de la nova degana passen per «treballar per l'excel·lència acadèmica, tot consolidant les titulacions que s'imparteixen tant a Lleida com a Igualada, així com aprofitar al màxim les possibilitats formatives que ofereix el centre de simulació 4DHealth» de la capital de l'Anoia, explica.


Comentaris

envia el comentari