Catalunya Diari

Atenció Primària de Lleida fa ecografies pulmonars per restar sobrecàrrega als hospitals

En el marc del projecte E-Covid que va començar la setmana passada i ja ha practicat prop d'un centenar de proves

Pla mitjà on es pot veure un metge d'atenció primària de Lleida amb un equip de protecció contra el coronavirus
El projecte E-Covid va començar la setmana passada | Twitter

Un equip de metges de família formats i especialitzats en la pràctica d'ecografies ha engegat un projecte anomenat E-Covid per realitzar ecografies pulmonars donada l'actual situació de pandèmia i l'elevat nombre de pacients atesos a l'atenció primària per infecció respiratòria per covid-19.

Així es pretén restar sobrecàrrega assistencial als hospitals. Des que va entrar en funcionament el projecte dimecres 8 d'abril s'han practicat un total de 97 ecografies. A través d'aquesta prova es permet identificar de manera precoç els pacients amb infecció respiratòria que puguin tenir pitjor evolució, proporcionant un augment de la resolució en Atenció Primària i optimitzant l'ús dels recursos sanitaris.

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

Tindrà un valor de predicció de bona o mala evolució

L'ecografia pulmonar tindrà un valor de predicció de bona o mala evolució, fins i tot en fases molt inicials de la infecció per Covid-19, oferint així una atenció més acurada i un tractament més adequat dels pacients amb infecció pulmonar. Es fa una primera ecografia segons criteri mèdic i 48 hores després se'n fa una altra de seguiment. Al mateix moment es proveeix als pacients d'aparells per mesurar la saturació d'oxigen per facilitar el seguiment de pacient amb infecció respiratòria.

S'han distribuït aparells ecogràfics entre els CAP Onze de Setembre, Bordeta – Magraners, Mollerussa, Balaguer i Cervera, per tal d'atendre els nuclis poblacionals més rurals. Aquesta tasca la faran un total de sis metges de família d'Atenció Primària de Lleida. L'objectiu d'aquestes accions de diagnòstic precoç és poder donar una atenció de qualitat en la infecció respiratòria per Covid-19, augmentar la resolució de les visites a l'Atenció primària, disminuir les complicacions i la sobrecàrrega assistencial hospitalària.


Comentaris

envia el comentari