Catalunya Diari

Lleida acull una campanya de donació de sang davant l'alerta sanitària actual

L’Ajuntament de Lleida se suma a la crida del Banc de Sang i de Teixits per aconseguir mantenir les donacions de sang en la crisi del coronavirus

Cartell de la campanya de donació de sang

L’Ajuntament de Lleida se suma a la crida del Banc de Sang i de Teixits | LleidaDiari.cat

Lleida s'afegeix al conjunt de ciutats catalanes que han ofert els seus espais per garantir les donacions de sang a Catalunya en la crisi del coronavirus. Els dies 24, 26 i 27 de març, el Teatre de la Llotja comptarà amb un espai de donació, de les 17.30 a 21 h. Cal que els donants reservin hora des del web donarsang.gencat.cat/lleida.

La donació de sang és aquests dies una de les activitats imprescindibles que la ciutadania pot fer per afavorir el funcionament del sistema sanitari i l'atenció als pacients dels hospitals.

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

Mantenir el ritme de donacions en la situació actual d'emergència sanitària

L'Ajuntament de Lleida s'afegeix a la crida que el Banc de Sang i de Teixits fa a la societat civil per mantenir el ritme de donacions en la situació actual d'emergència sanitària. Les plaquetes caduquen en només cinc dies, per això és necessari assegurar el nivell de 800 donacions al dia a Catalunya.

El Banc de Sang, organisme del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya, segueix les mesures de prevenció i seguretat i les aplica al conjunt de les seves campanyes. Des d'aquesta setmana, entre altres accions, els donants disposen de gel esterilitzant en arribar a l'espai, han de guardar una distància mínima d'un metre amb la resta de persones i tenen un bolígraf d'un sol ús per emplenar el qüestionari.


Comentaris

envia el comentari