Catalunya Diari

Una estudiant xinesa de la UdL envia material a l'Arnau per ajudar en la lluita contra el coronavirus

La noia va tornar al seu país fa un mes

Zhao Mon és la primera noia xinesa a l'esquerra de la imatge
L'estudiant va tornar fa un mes al seu país | LleidaDiari.cat

Zhao Mo, estudiant de doctorat de la Facultat de Lletres de la Universitat de Lleida (UdL) ha fet arribar des de la Xina un miler de màscares quirúrgiques a la capital del Segrià, que s'han lliurat ja a l'Hospital Universitari Arnau de Vilanova.

Segons han informat des de la UdL, Zhao Mo realitza la seva tesi dins del programa Territori, Patrimoni i Cultura, tutoritzada pel professor Xavier Terrado. La jove estudiant va un mes va tornar al seu país, des d'on ha enviat el material.

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

Les dones presenten més ansietat social que els homes davant el coronavirus

Les dones presenten més ansietat social que els homes davant la COVID-19, encara que els nivells siguin lleus ara com ara. Així ho posa de manifest un estudi realitzat per la Càtedra d'Innovació Social de la Universitat de Lleida (UdL) a partir de 550 enquestes anònimes -362 de dones i 188 d'homes- recollides entre el 13 i el 20 de març, la primera setmana de confinament per la pandèmia.

L'equip de la Càtedra (Ana Blasco, Claudia Tejada, Cristina Torrelles i Carles Alsinet) ha constatat que aquesta angoixa social és significativament més elevada en la població femenina (3,6 sobre 5) que en la masculina (2,9/5), la qual cosa evidencia una preocupació més important per part d'aquest col·lectiu. Entre altres factors, això tindria a veure a un major grau de responsabilitat social de les dones en general, com demostren altres estudis, explica el seu director, Carles Alsinet.

Nivell d'ansietat és més elevat en les dones

Malgrat aquest nivell d'ansietat és més elevat en les dones, no manifesten voler evitar situacions d'interacció social si es compara amb els homes, ja que són més conscients de les mesures a prendre. En aquest sentit, els homes tendeixen a creure, més que les dones, que les mesures de seguretat ja són adequades i proporcionades, aspecte que pot determinar nivells més baixos d'angoixa. Pel que fa al grau d'amenaça al contagi que provoca la COVID-19, la població femenina també manifesta un nivell d'emocions negatives (les relacionades amb l'afecte negatiu que ens provoca malestar: por, inhibició, inseguretat, frustració i fracàs), superior al de la masculina. Mentre que en elles se situa en el 2,8 sobre 5, ells presenten un 2,5/5.


Comentaris

envia el comentari