Catalunya Diari

Les infermeres de Lleida alerten de la falta de material per fer front al coronavirus

«Si no arriben els recursos als centres crítics, farem de la sanitat el primer focus de contagi», adverteixen

UCI Hospital Reus
Una infermera es prepara al pasadís de la unitat de cures intensives | Àngel Ullate

La presidenta del Col·legi Oficial d'Infermeres i Infermers de Lleida (COILL), Montserrat Gea, denuncia les condicions en què està treballant el personal d'Infermeria davant l'emergència provocada pel coronavirus SARS-CoV-2.

«Si no arriben els recursos als centres crítics, farem de la sanitat el primer focus de contagi», adverteix. En aquest sentit, posa de relleu la manca de material sanitari i d'equips de protecció individuals (EPI) que pateixen els hospitals, els Centres d'Atenció Primària (CAP), les àrees d'Atenció Geriàtrica i Sociosanitària, el Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM) i, fins i tot, els equipaments funeraris. Gea també lamenta que «encara hi ha infermeres que no han estat contractades el 100% de la jornada».

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

L'Atenció Sanitària està al límit

La presidenta del COILL assegura que «la primera línia de l'Atenció Sanitària està al límit i els professionals, ni tan sols compten amb els Equips de Protecció Individual suficients). «No podem acabar els torns a l'expectativa de quantes infermeres i infermers cauran avui», assenyala Gea. La presidenta del COILL també ha tingut unes paraules per agrair la responsabilitat que està demostrant la ciutadania «amb un confinament voluntari i quasi immediat», un fet que, segons Gea, «mereix una resposta a l'alçada», ha dit.


Comentaris

envia el comentari