Catalunya Diari

Lleida no cobrarà el lloguer públic a les famílies més afectades per l'estat d'alarma

La mesura, que s'aplica com a conseqüència de l'estat d'alarma sanitària, també es farà als locals comercials de Lleida

diners
La mesura, que s'aplica com a conseqüència de l'estat d'alarma sanitària, també es farà als locals comercials de Lleida | Catalunya Diari

L'Empresa Municipal d'Urbanisme (EMU) de Lleida eximirà del cobrament de lloguer de tots els habitatges de titularitat pública a les famílies que hagin vist reduïts o eliminats els seus ingressos a conseqüència de l'estat d'alarma sanitària.

Aquesta mesura també es fa extensiva als establiments vinculats a activitat comercial o econòmica i ja s'aplicarà a les mensualitats de març i d'abril i s'estendrà mentre es mantingui aquesta situació. Si un cop finalitzada l'alarma sanitària la situació econòmica de la família perdura, s'adaptarà el lloguer als nous ingressos familiars, seguint el procediment ordinari, segons ha informat l'Ajuntament de Lleida en un comunicat.

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

Es descarta aplicar la mesura a aquelles famílies amb rendes públiques

Mentrestant, es descarta aplicar la mesura a aquelles famílies amb rendes públiques, donat que són ingressos que no es veuran afectats per l'estat d'alarma. Pel que fa als locals vinculats a activitat comercial o econòmica, l'EMU en té arrendat vuit, els quals han hagut de tancar. En aquests casos s'aplicarà la mateixa exempció, per intentar pal·liar els efectes econòmics negatius d'aquesta situació.


Comentaris

envia el comentari