Catalunya Diari

Parades d'alimentació més espaiades i amb més vendes al mercat de Lleida

Agents de la Guàrdia Urbana i del mateix mercat vigilen el recinte per evitar aglomeracions

Pla obert del mercat setmanal de Lleida on s'hi poden veure alguns compradors

Agents de la Guàrdia Urbana i del mateix mercat vigilen el recinte per evitar aglomeracions | LleidaDiari.cat

Lleida ha celebrat aquest dissabte el mercat setmanal de Barris Nord amb la presència de parades estrictament dedicades a la venda de fruites i verdures.

Això, després que la Paeria anunciés aquest divendres l'aixecament del veto als mercats a l'aire lliure, seguint la resolució del Departament de Salut en què es demana que es garanteixi la venda de productes frescos a l'aire lliure mentre no hi hagi una indicació expressa que digui el contrari. Com a mesures de prevenció, les parades s'han ubicat més espaiades les unes de les altres i agents de la Guàrdia Urbana i del mateix mercat han vigilat el recinte per evitar aglomeracions. Paradistes han explicat que viuen la jornada amb «normalitat» i han assegurat que la gent «ha comprat més».

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

Lleida tindrà mercats setmanals, però només amb parades d'alimentació

L'Ajuntament de Lleida ha decidit aixecar el veto als mercats setmanals a l'aire lliure però limita la presència de les parades a les d'alimentació. Com a mesures de prevenció, es reorganitzaran les parades per ubicar-les més espaiades i es vigilaran per evitar aglomeracions. Rectifica així la prohibició de suspendre els mercats de fruites i verdures de dijous i dissabte a la ciutat de Lleida pel coronavirus, seguint la resolució del Departament de Salut en què es demana que es garanteixi la venda de productes frescos a l'aire lliure mentre no hi hagi una indicació expressa que digui el contrari.

Pla mitjà d'una compradora amb mascareta al mercat dels dissabtes de Lleida
Parades d'alimentació més espaiades i amb més vendes al mercat | LleidaDiari.cat

La decisió havia provocat crítiques d'agricultors que no entenien el veto als mercats a l'aire lliure però no a les grans superfícies comercials. D'acord amb aquesta resolució signada per decret, la Regidoria de Comerç treballarà per reubicar les parades de fruita i verdura per determinar les distàncies corresponents de seguretat. L'objectiu és garantir la continuïtat dels mercats d'abastament de productes frescos a l'aire lliure, sempre es compleixin les mesures de distanciament aprovades per la covid-19.


Comentaris

envia el comentari