Acord per a repartir medicaments a persones vulnerables de Lleida

Entrega de medicaments a un voluntari de la Creu Roja

Els professionals supervisen la medicació administrada | LleidaDiari.cat

El Col·legi Oficial de Farmacèutics de Lleida i la Creu Roja facilitaran l'entrega de medicaments a domicili a pacients vulnerables.

 

La xarxa de 198 farmàcies de la demarcació de Lleida i les 13 assemblees locals i comarcals de la Creu Roja, amb més de 250 persones voluntàries, sumen les seves forces per facilitar el lliurament de medicaments a domicili a pacients en quarantena, amb problemes de mobilitat, crònics complexos amb malalties respiratòries, diabètics i amb malalties cardiovasculars.

 

[predef]telegram-lleidadiari-492[/predef]

 

Assegurar la continuïtat i adherència als tractaments

Per tal d'assegurar la continuïtat i adherència als tractaments i com a mesura excepcional davant la infecció per la COVID-19, el Consell General de Farmacèutics i Creu Roja han subscrit un acord perquè la xarxa de més de 200.000 persones voluntàries a tot Catalunya col·laborin amb els farmacèutics comunitaris que ho precisin en el lliurament a domicili de medicaments, productes sanitaris i productes de salut a les persones que no puguin accedir a la farmàcia per retirar la seva medicació, evitant desplaçaments i risc de contacte de la població més vulnerable.

 

L'objectiu d'aquest acord és que totes les persones afectades de forma especial per aquesta situació d'alerta puguin tenir accés a la seva medicació sense haver de sortir de casa mentre duri l'Estat d'Alarma. Fins ara el col·lectiu farmacèutic ja estava oferint aquest servei per mitjà d'iniciatives locals i d'estudiants de farmàcia voluntaris, acreditats per dur a terme aquesta tasca, però comptar amb la xarxa de voluntariat de Creu Roja permetrà arribar a més persones i municipis, en uns moments complicats per a la gestió de qualsevol desplaçament.

 

Per a les persones més vulnerables

Aquest servei s'adreça fonamentalment a persones dependents, amb problemes de mobilitat, persones amb símptomes d'infecció pel coronavirus, persones en quarantena domiciliària per infecció de la COVID-19, i pacients crònics complexos amb malalties respiratòries, diabètics i amb malalties cardiovasculars. A Lleida, hi participen 198 farmàcies arreu de la demarcació. El President del Col·legi Oficial de Farmacèutics de Lleida, Josep Aiguabella Alentà, ha manifestat la seva satisfacció per poder sumar esforços amb una entitat com Creu Roja, ja que el col·lectiu farmacèutic està intentant poder donar resposta al sense fi de necessitats de tots els pacients, i en especial dels més fràgils, però es fa molt difícil poder assumir el lliurament a domicili sense un suport extern.

 

Aquesta col·laboració permetrà garantir un lliurament segur als pacients que més necessiten tenir assegurada la continuïtat dels seus tractaments. Per la seva banda Dolors Curià, Presidenta de Creu Roja Lleida ha indicat que és un plaer poder sumar aliats com el Col·legi de Farmacèutics que ens ajuda a donar resposta a la societat en un moment de crisi com aquest, gràcies a aquesta col·laboració i la inestimable implicació del nostre voluntariat podem seguir donant suport a les persones en situació d'extrema vulnerabilitat i d'aquesta manera minimitzar l'impacte i la propagació de la COVID-19.

 

Amb totes les garanties i seguretat en els domicilis

L'acord conté un procediment de lliurament de medicaments amb totes les garanties i seguretat en els domicilis de persones en circumstàncies concretes, amb la directa intervenció i supervisió del/la professional farmacèutic comunitari, que en el cas de no poder desplaçar-se personalment a realitzar el lliurament contactarà amb la Creu Roja. És un sistema absolutament excepcional i únicament justificat per l'Estat d'Alarma derivat per la infecció per la COVID-19.