Catalunya Diari

Els cotxes i les motos elèctriques seran els protagonistes de la fira Lleida Ocasió

La 24a edició de Lleida Ocasió tindrà lloc els dies 14, 15 i 16 de maig al recinte de Fira de Lleida

Entre l'exposició de més de 550 vehicles exhibits a Lleida Ocasió, certamen que obrirà demà les portes, destaca la presència de motos i cotxes elèctrics, així com de cotxes híbrids, representatius de les noves tendències de mobilitat que poc a poc es va obrint pas en el sector.

La 24a edició de Lleida Ocasió tindrà lloc els dies 14, 15 i 16 de maig al recinte de Fira de Lleida i constitueix la primer saló presencial que té lloca Lleida des de l'inici de la pandèmia. La Fira del Vehicle d'Ocasió de Lleida serà inaugurada demà divendres, a les 18.00 h, al Pavelló 3, per Jaume Saltó, president de la Comissió Delegada de Fira de Lleida i de la Cambra de Comerç de Lleida.

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T'enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

Lleida Ocasió comptarà amb 32 expositors i es portarà a terme als pavellons 3 i 4 i a la zona exterior del recinte de Fira de Lleida, amb una àmplia exposició de turismes, 4×4, vehicles industrials i autocaravanes, a més d'equipaments i recanvis per a vehicles. L'horari anirà de 10 a 14 h i de 16 a 20 h. L'accés és gratuït tot i que és necessari registrar-se prèviament o a l'entrada del recinte.

Imatge de Lleida Ocasió
Motos i cotxes elèctrics a Lleida Ocasió | LleidaDiari.cat

Sistema capdavanter de seguretat sanitària d'Intel·ligència Artificial

Un dels aspectes més destacats del saló és que Fira de Lleida inaugura un sistema de seguretat sanitària d'Intel·ligència Artificial capdavanter que permetrà un control exhaustiu del compliment dels requisits sanitaris. Es tracta d'un sistema de videocàmeres que controla la gent que entra i surt del recinte firal i avisa automàticament i en temps real quan no s'acompleixin els protocols d'aforament, distància social, ús de mascareta, etc., amb la qual cosa el personal de seguretat pot actuar per esmenar la situació.

El sistema consta d'una sèrie de càmeres amb un sofisticat sistema algorítmic, dissenyat per a detectar, gestionar alertes i notificar-les en temps real als responsables firals, per tal que aquests puguin actuar i garantir la protecció de les persones quan no es compleixi les normes bàsiques de seguretat: distància social, aforament, ús de les mascaretes i control de temperatura corporal.

Empleats identificats pel sistema comuniquen la infracció i executen les accions pertinents

Quan el programari detecta que alguna de les normes no està sent completa, genera una alerta i envia una notificació als responsables de la Fira de Lleida. Els treballadors interns o empleats identificats pel sistema comuniquen la infracció i executen les accions pertinents en funció del protocol establert per torns i/o canals de comunicació, implementats a través de missatges de l'app, SMS o correu electrònic, sempre ajudats pel panell de control que inclou la gestió de càmeres per escenes i mapes de calor per a la visualització per àrees.

Aquest software, obra d'AI.JUST, spin-off de l'empresa lleidatana Just Digital, és la primera solució tecnològica, pionera a Espanya, capaç d'identificar de manera completa i en temps real les quatre principals normes de seguretat requerides per a la prevenció, mitigació i contenció de la Covid.


Comentaris

envia el comentari