Catalunya Diari

La Covid augmenta el nombre d'hores que els lleidatans passen amb el mòbil

S'ha produït un increment del 21% del trànsit mòbil respecte al gener en els darrers mesos

Imatge d'una persona gravant un concert amb un mòbil
Els lleidatans estan més amb el mòbil durant l'estiu | Pixabay

El trànsit a les xarxes mòbils de Telefónica està experimentant aquest estiu canvis significatius que reflecteixen la nova situació i realitat generades per la Covid-19. Un cop més les xarxes són reflex de la societat.

Entre gener i juliol de 2020, a Lleida s'ha produït un increment del 21% del trànsit mòbil respecte al gener, mentre que l'any passat en aquest mateix període de temps, les xarxes mòbils de Movistar a la província tot just van registrar increments en el consum de dades (s'adjunta gràfic). L'apogeu aquest estiu del turisme nacional d'interior explica aquest fenomen, atès que les províncies limítrofes amb grans ciutats com Madrid o Barcelona, ​​com és el cas de Lleida, estan experimentant forts creixements de trànsit, molt per sobre dels habituals en aquestes dates.

Part del turisme nacional s'està bolcant en segons habitatges

En línies generals, aquest any part del turisme nacional s'està bolcant en segons habitatges, i els creixements més grans de trànsit s'han produït en municipis distribuïts per tot Espanya, sense concentrar-se, com altres anys, a les zones costaneres. D'altra banda, Telefónica va ampliar la franquícia de dades als clients de forma gratuïta per a facilitar-los les comunicacions durant el confinament. Algunes d'aquestes franquícies segueixen en vigor i això explica que les xarxes mòbils tinguin un ús elevat per part dels clients allà on estiguin.

Tal com ha destacat Joaquín Mata, director d'Operacions, Xarxa i TI de Telefónica: «l'estiu és l'època de l'any més intensa per les xarxes mòbils, amb un gran nombre de persones utilitzant els serveis d'aquestes xarxes en els seus llocs de vacances. L'habitual és que els operadors reforcem de cara a l'estiu la dotació de les zones turístiques en previsió d'aquesta forta demanda, amb especial focus en les zones que reben major nombre de clients estrangers. Però aquest any aquest mapa previsible de trànsit s'ha vist modificat com a resultat de la Covid que, com ja hem assenyalat en nombroses ocasions, està reflectint els nous comportaments socials que ha portat la 'nova normalitat'».


Comentaris

envia el comentari