Catalunya Diari

La covid no atura la celebració de la cursa Aremi de Balàfia. T'apuntes?

A més, si la situació sanitària ho permet, el diumenge 25 d’abril se celebrarà presencialment el kilòmetre inclusiu sense inscripció

Imatge del cartell de la Cursa Aremi de Balàfia
Programen una nova data per a la cursa Aremi de Lleida | LleidaDiari.cat

L'Associació de Veïns de Balàfia i la Fundació Privada AREMI, amb el suport de l'AE Ekke, proposen un any més la celebració de la 39a Cursa de la Paràlisi Cerebral Balàfia-AREMI, un esdeveniment esportiu que enguany, a causa de la pandèmia, no es podrà celebrar sota el seu format habitual. Segons aquest format clàssic, cada darrer diumenge d'abril la cursa convocava corredors i corredores independents i de tots els clubs de Lleida per tal de gaudir dels circuits de 5 i 10 kilòmetres, puntuables per a la Lliga Ponent.

També s'oferia la possibilitat de córrer 1 kilòmetre a totes les persones independentment de la seva capacitat de mobilitat. Per aquest 2021, davant la impossibilitat de celebrar la cursa presencialment arran de les mesures sanitàries, s'ha volgut mantenir l'esperit de la prova integrant-la a la Lliga Ponent Híbrida, una iniciativa d'Iter5 que aplega les curses atlètiques del calendari lleidatà, tant les que se celebren presencialment com les que ho fan en un altre format.

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

Aquest serà el cas de la Cursa de la Paràlisi Cerebral Balàfia-AREMI, que es podrà fer allà on cadascú vulgui i en les dues distàncies habituals des dels 19 fins al 25 d'abril, data de la cursa. Aquells que ho desitgin, també podran córrer pel circuit habitual, ja que a l'app Run Live 13/5 s'hi penjarà el track per si algú vol fer-ho així. A més, si la situació sanitària ho permet, el diumenge 25 d'abril se celebrarà presencialment el kilòmetre inclusiu sense inscripció. En cas que pugui convocar-se, es farà a través de les xarxes socials d'ambdues entitats organitzadores.

L'objectiu d'AREMI

L'objectiu d'AREMI és poder oferir més sessions de fisioteràpia a les persones usuàries dels serveis de l'entitat. Una teràpia que, després de la immobilitat obligada durant el període de confinament, ha perjudicat greument les persones amb pluridiscapacitat. Sumant-se al propòsit de la Cursa, s'ha publicat un repte per recaptar fons a 'Mi grano de Arena'.

La història real del Dani Pérez, un atleta de l'entitat que ha guanyat medalles d'or en competicions a Catalunya, a Espanya i a Portugal en eslàlom amb cadira de rodes i que serà el fil conductor de la campanya de sensibilització i recaptació amb motiu de la Cursa de la Paràlisi Cerebral Balàfia-AREMI. Es pot col·laborar en aquesta iniciativa a través de l'enllaç: https://www.migranodearena.org/reto/la-historia-del-dani-un-atleta-extraordinari#.YDzIL7bx3tY.link. Podeu consultar el reglament de la Cursa de la Paràlisi Cerebral Balàfia-AREMI a: http://cursabalafiaaremi.blogspot.com/.


Comentaris

envia el comentari