Catalunya Diari

Creen una borsa de treball per a les cooperatives de fruita i ja compta amb 350 inscrits

Reclama una flexibilització perquè es puguin desplaçar als llocs de treball ja que moltes són de l'entorn de Barcelona

Pla obert de temporers collint nectarines
Pla obert de temporers collint nectarines | LleidaDiari.cat

La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) ha creat una borsa de treball perquè s'hi puguin inscriure les persones interessades a treballar en la campanya de la fruita de les cooperatives i els seus socis davant les dificultats del sector per cobrir la mà d'obra necessària per a la crisi del coronavirus.

En una setmana, ja compta amb gairebé 350 inscrits. La FCAC sol·licita a les autoritats que es flexibilitzin els criteris de desplaçament d'aquestes persones, tenint en compte que només un 3% són de la zona de Lleida. Fins a un 77% són de la resta de Catalunya -sobretot de l'Àrea Metropolitana de Barcelona- i un 20% viuen a la resta de l'Estat. Un 10% dels inscrits tenen nacionalitat espanyola, i la resta altres nacionalitats.

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

Un imminent inici de la campanya de fruita

El president de la FCAC, Ramon Sarroca, defensa que les cooperatives i els socis «han de poder comptar amb aquestes persones que s'estan oferint a treballar» davant l'imminent inici de la campanya de fruita. Per això, considera necessari que es puguin desplaçar des del lloc on viuen fins a les comarques de Lleida, on estan ubicades les cooperatives fructícoles i les explotacions dels seus socis.

L'objectiu de la FCAC és posar la borsa de treball a disposició del sector perquè les cooperatives i els seus socis contractin els perfils professionals que s'adeqüin a les seves necessitats. El projecte encaixa amb el Reial decret aprovat pel govern espanyol amb l'objectiu de facilitar la incorporació d'aturats i migrants a la campanya agrària com a resposta a les sol·licituds que les cooperatives agràries havien traslladat tant als ministeris i als departaments d'Agricultura i de Treball.


Comentaris

envia el comentari