Catalunya Diari

Creen a Lleida l’aplicació 'lacompra' per fomentar el comerç de proximitat

L’objectiu és aportar una solució immediata i vàlida a tot Catalunya que suposi una alternativa real a les grans plataformes internacionals de venda

Imatge de la presentació de la nova app
PIMEComerç Lleida presenta l’aplicació lacompra per fomentar el comerç de proximitat al territori | LleidaDiari.cat

PIMEComerç Lleida ha presentat l'aplicació lacompra per tal de fomentar el comerç de proximitat a tot el territori de Lleida a través de la implantació d'aquesta solució tecnològica pionera a tot Catalunya.

La presentació ha tingut lloc a la seu de Pimec Lleida, i ha comptat amb la regidora de Comerç de la Paeria de Lleida, Marta Gispert; el president de PIMEComerç Lleida, Manel Llaràs; el president de l'Associació de Comerciants de la Zona Alta, Josep Bellera; i el membre de la junta de l'Associació de Comerciants de la Bordeta, Xavi Orobitg.

Permet als clients realitzar compres als comerços, restauradors i productors de proximitat

L'app lacompra permet als clients realitzar compres als comerços, restauradors i productors de proximitat, visualitzant el catàleg de productes disponibles a través del mòbil, evitant cues i aglomeracions als comerços, i rebre-ho a casa o recollint la compra a la botiga, i ho fa apostant per un plantejament únic: amb abast nacional i defugint del concepte de marketplace. Pels comerciants, és una eina que els permet digitalitzar el seu comerç físic per vendre sense necessitat de crear una botiga online.

L'objectiu de lacompra és aportar una solució immediata i vàlida a tot Catalunya que suposi una alternativa real a les grans plataformes internacionals de venda online. Per fer-ho, aquesta iniciativa de l'empresa catalana Interactiu opta per un enfocament totalment diferent del d'aquest tipus de plataformes i centra tot el protagonisme en els comerços per tal de mantenir la seva essència durant el procés de digitalització.

PIMEComerç, que aposta sempre per solucions que fomentin el comerç de proximitat, ha estat pionera en donar el seu suport a lacompra, que va triar la ciutat de Girona per començar a implementar l'aplicació.

Desenvolupar eines digitals per impulsar l'economia

La regidora de la Paeria de Lleida, Marta Gispert, ha destacat que «des de l'ajuntament donarem suport a totes aquelles iniciatives que vagin encaminades a desenvolupar les eines digitals per impulsar l'economia i, en concret, el comerç de Lleida que tant ho necessita», i ha afegit que «malauradament, després de la crisi d'aquesta pandèmia que ha generat en el sector comerç, ens hem vist tots obligats a agafar una altra velocitat i a entrar d'una manera més clara i més decidida en aquest món de la digitalització. Necessitem que el comerç adquireixi habilitats ràpidament i sortir de la cua de Catalunya en aquesta mena de competències».

Manel Llaràs, president de PIMEComerç Lleida, per altre costat ha destacat que «l'aplicació lacompra és una oportunitat que té el petit comerciant d'entrar en el món digital, de la venda online, just en aquests moments d'extrema gravetat pel comerç; creiem que és una bona oportunitat, i un missatge d'optimisme pel comerç que puguin disposar d'eines que ens ajuden a millor en el tema de la venda online. Molta gent té por d'entrar en aquest món perquè el desconeix, però a través d'aquesta aplicació podran fer-ho, ja que és molt senzilla, molt visual i permet al comerç en general ficar-se en aquest món digital. Per tant, veiem que a través de l'aplicació podem aconseguir que aquest comerç de Lleida, i concretament del Segrià i el Baix Segre, pugui ser més competitiu en aquests dies que estem passant».

Una de les millors idees que ara avui en dia tenim

Per últim, el president de l'Associació de Comerciants de la Zona Alta, Josep Bellera, ha afegit que «la utilització d'una app per tot el comerç de Lleida i de Catalunya és una de les millors idees que ara avui en dia tenim per poder fer que els nostres comerços no quedin tancats radicalment com s'estan tancant en alguns llocs, i espero i desitjo que tornin a obrir. Penso que serà una bona cosa i li donem el suport total per part de la nostra associació».


Comentaris

envia el comentari