Catalunya Diari

Creixen un 12% les llicències urbanístiques a Lleida durant el 2018

La Paeria confia en tramitar l'aprovació provisional del POUM per poder avançar ''més de pressa'' amb noves promocions i espais de regeneració urbana

Pla obert on es pot veure una cuina d'un pis reformat del Centre Històric de Lleida
Pla obert on es pot veure una cuina d'un pis reformat del Centre Històric de Lleida | LleidaDiari.cat

La ciutat de Lleida va tancar el 2018 en positiu pel que fa a l'atorgament de llicències urbanístiques per edificar nous habitatges i també al règim de comunicacions per aquells casos en què no es necessita llicència prèvia per començar a fer obra. Així, en el primer dels casos es va registrar un increment del 12% (254 llicències atorgades davant les 226 del 2017), i en el segons cas un 20% (1.741 comunicacions davant les 1.443 del 2017). L'alcalde Fèlix Larrosa ha assenyalat que el govern municipal espera poder avançar «de pressa» en l'aprovació provisional del POUM per poder impulsar noves promocions i sobretot espais de regeneració urbana al Centre Històric. Del balanç de l'any també destaca un increment del 6% en superfície construïda.

Larrosa ha donat a conèixer aquestes dades de balanç del 2018 en una visita a uns habitatges que s'han renovat en un edifici situat entre la plaça Sant Joan i la plaça de la Sal. En aquest sentit, l'alcalde ha explicat que la visita s'ha fet per «veure com és possible avançar en la recuperació del Centre Històric en promocions com aquesta, que és mixta, amb una part destinada a oficines i l'altra a apartaments per a lloguer». En el cas d'aquesta promoció, tots els habitatges ja estan adjudicats.

Larrosa també ha recordat que la Paeria té en marxa set àrees d'innovació social i urbana al Centre Històric per renovar la zona «pensant en parelles joves, famílies de poca dimensió i també joves que es vulguin emancipar». A més a més, també es vol generar un nou parc d'habitatge per reubicar persones grans que podrien optar a pisos reformats o de nova construcció amb millors condicions de les quals tenen actualment. D'aquestes àrees, s'està a punt de licitar la construcció de la plaça de l'Ereta, on hi haurà vuit pisos amb vuit aparcaments i dos locals comercials adreçats a joves.

Pla mitjà on es pot veure l'alcalde de Lleida, Fèlix Larrosa, amb el president del Col·legi d'API's de Lleida
Pla mitjà on es pot veure l'alcalde de Lleida, Fèlix Larrosa, amb el president del Col·legi d'API's de Lleida | LleidaDiari.cat

 

Per la seva part, el president del Col·legi d'API's de Lleida i província, Josep Maria Esteve, ha explicat que ha estat en els darrers dos anys quan s'ha notat més la tendència positiva en les vendes de promocions de rehabilitació i nova construcció. Esteve ha dit que ho qualifiquen de positiu pel sector i la ciutat i confia que la tendència no s'esgotarà i serà progressiva amb un creixement lent. La crisi va provocar 10 anys en negatiu des del 2007 fins que a finals de 2016 es va iniciar una lleugera recuperació que el 2017 es va consolidar.


Comentaris

envia el comentari