Catalunya Diari

Creixen les persones amb problemes de drogodependències ateses per les Càritas de Solsona, Urgell i Lleida

La institució va atendre el 2016 en les tres diòcesis menys persones però van requerir un seguiment més exhaustiu i més ajudes degut a la cronificació de la pobresa

Les persones ateses per drogodependència puja a Lleida | Cedida

Les Càritas Diocesanes de Solsona, Urgell i Lleida van atendre durant l'any 2016 un total de 13.973 persones, una xifra inferior a les 17.095 del 2015 malgrat que les persones ateses durant el darrer any han requerit un seguiment més personalitzat, més exhaustiu i més ajudes, fet que des la institució s'atribueix a la cronificació de la pobresa. Així mateix, les tres Càritas Diocesanes van entregar 511.555 euros en ajudes econòmiques el 2016 a famílies per cobrir necessitats bàsiques. Càritas ha detectat un increment de les persones ateses que pateixen problemes de drogodependències, passant de les 95 del 2015 a les 106 del 2016. També han augmentat les persones ateses en habitatges socials dels tres bisbats, que es van situar en les 63 el 2016, respecte a les 22 de l'any anterior. Càritas atribueix aquest increment de demandants d'habitatge social a la "bombolla" que està afectant els preus del lloguer d'habitatges. Per això, les diòcesis de Solsona, Urgell i Lleida treballen per poder oferir més pisos a persones necessitades.

Les Càritas Diocesanes de Lleida, Urgell i Solsona van notar durant el darrer any una cronificació de la pobresa, que ha fet que les persones ateses per la institució requereixin un seguiment més personal, més exhaustiu i més ajudes, ja que en molts casos es tracta d'aturats de llarga durada o de famílies amb diferents problemàtiques, segons han remarcat els seus responsables Ramon Baró, Josep Casanova i Josep Vidal, respectivament, acompanyats pel Bisbe de Lleida, Salvador Giménez, durant la presentació de la memòria de les tres Càritas corresponent al 2016.

Segons han explicat, els usuaris que acudeixen a la institució humanitària són persones o famílies que segueixen tenint moltes dificultats per sortir del risc d'exclusió o vulnerabilitat i a les quals la millora econòmica de la qual es parla no només no ha arribat, sinó que s'agreuja i es cronifica la seva situació de pobresa, segons ha assenyalat Josep Vidal, director de Càritas Diocesana de Solsona.


 

També van créixer durant el 2016 les persones ateses per Càritas a les quals es va facilitar un habitatge social. En aquest cas, les persones ateses en habitatges socials dels tres bisbats es va incrementar un 186%, arribant a les 63, respecte a les 22 del 2015. Tot i això, van caure un 27% les persones ateses mitjançant el programa de persones sense llar, que van ser 1.670, disminució que Càritas relaciona amb una menor presència de temporers, segons ha dit Ramon Baró.

Els responsables de les tres Càritas Diocesanes atribueixen la demanda més gran d'habitatge social a la "bombolla" que s'està produint en els preus de lloguer dels pisos i, per això, des de les tres diòcesis s'està treballant per poder ampliar el nombre de pisos de què disposen. En aquest sentit, Casanova ha fet una crida a les persones que disposin d'algun habitatge desocupat per tal que el cedeixin a la institució i aquesta pugui facilitar una llar a alguna de les famílies necessitades.


Comentaris

envia el comentari