Catalunya Diari

La Creu Roja atén a 225 persones per l'Aplec, el 30% per picades

Un collista va patir una forta reacció a la cama que li va crear una gran bombolla d'infecció

Imatge d'una impressionant picada a un collista
Imatge d'una impressionant picada a un collista | LleidaDiari.cat

L'Aplec del Caragol és la festa lleidatana per excel·lència. Ha traspassat fronteres, a tot arreu es parla d'aquest esdeveniment i atrau persones d'arreu del país i, fins i tot, de l'estranger. I enguany, a més a més, ha comptat amb uns convidats inesperats que han donat uns quants mals de cap als collistes: els mosquits i la mosca negra. 

Segons han informat des de la Fecoll a LleidaDiari.cat, la Creu Roja va atendre durant tot el cap de setmana a un total de 225 collistes, dels quals, el 30,23% a causa de les picades patides, és a dir, 68 persones. Tot i que la gravetat d'aquestes variava segons la persona i el verí de l'insecte, el cert és que hi va haver algunes que van causar veritables problemes.

Una forta reacció a la cama

És el cas d'un dels collistes de l'Aplec que va patir una forta reacció a la cama que li va crear una gran bombolla d'infecció. Finalment, el collista va haver de ser traslladat en ambulància fins a l'Hospital Universitari Arnau de Vilanova de Lleida, per tal ser tractat del fort dolor que patia. Altres persones, tal com han explicat al diari, també van tenir picades que es van traduir en turmells unflats, inflamats i amb forts i dolorosos picors.

No obstant això, des del Departament de Salut a Lleida van informar que, fins al moment, no hi ha activada cap alerta especial per la presència d'aquests insectes i que s'espera que amb les pròximes fumigacions a la llera del riu Segre, les seves concentracions vagin disminuint.

També et pot interessar...


Comentaris

envia el comentari