Catalunya Diari

Creu Roja Lleida atén a més de 60 persones sol·licitants d'asil durant aquest 2017

Creu Roja compta actualment amb 2.078 places d'acolliment en 43 províncies

Imatge d'arxiu
Imatge d'arxiu | LleidaDiari.cat

Creu Roja Espanyola està intensificant la seva intervenció amb persones refugiades dins i fora del nostre país. A Espanya, l'objectiu principal de la intervenció és l'acolliment i integració de les persones sol·licitants d'asil en la nostra societat. Creu Roja compta actualment amb 2.078 places d'acolliment en 43 províncies, sent el percentatge d'ocupació de més d'un 90%. S'espera poder ampliar aquesta xarxa fins a les 2.500 places aquest any. Les nacionalitats més comunes de les persones ateses per Creu Roja en l'últim any són veneçolanes, ucraïneses i sirianes. Un 27% dels atesos són menors d'edat. Pel que fa a Lleida, les sol·licituds d'asil des del gener fins a l'octubre pugen a 60 persones. El primer semestre de l'any es va atendre 40 sol·licitants provinents sobretot de Mali, Veneçuela i Ucraïna. Aquest segon semestre, Creu Roja ha atès, de moment, una vintena de peticions.

  

No obstant això, hem de dir que Creu Roja Lleida fa més de deu anys que treballa amb i pels refugiats i que el primer ciutadà sirià al qual es va tramitar asil a Lleida fou el 2013. Actualment portem ateses 77 persones refugiades. Així Creu Roja els ofereix diferents serveis com els de traducció, acollida temporal, atenció psicològica, atenció jurídica, intervenció social, ajuts econòmics i aprenentatge de l'idioma.

En relació al programa de reubicació i reallotjament de persones sol·licitants d'asil i refugi des de Grècia, Itàlia, Líban i Turquia, Creu Roja Espanyola ha atès a 957 persones, que han estat acollides en diferents localitats espanyoles. Treballem coordinadament amb el Ministeri de Empleo y Seguridad Social per organitzar noves arribades previstes en els mesos vinents procedents de Turquia i Itàlia.


Comentaris

envia el comentari