Catalunya Diari

Creu Roja Lleida ofereix prop de 200 atencions a 110 sol·licitants d'asil i refugi durant el 2017

Serveis com els d'atenció psicològica, social i jurídica

Imatge d'una atenció de la Creu Roja
Imatge d'una atenció de la Creu Roja | LleidaDiari.cat

Creu Roja Lleida ha ofert durant el 2017 prop de 200 atencions a 110 sol·licitants d'asil i refugi, segons ha informat aquest dijous en un comunicat. La intervenció de Creu Roja consta de diverses fases que van des de la primera acollida fins a la integració i autonomia dels participants, amb una durada de 18 a 24 mesos.

Els beneficiaris han rebut serveis com els d'atenció psicològica, social i jurídica. Jordi Vidal, cap del Programa Refugiats de Creu Roja Lleida, ha explicat que l'increment del nombre de sol·licitants d'asil és un dels reptes, però no l'únic.

«Una altra de les necessitats que tenim actualment és el de poder disposar de voluntariat capacitat per ensenyar l'idioma a les persones refugiades i, també, poder comptar amb pisos de lloguer per a aquestes persones que fugen de la guerra o de la persecució», afirma.

  

Creu Roja Espanyola és una de les organitzacions que participen en la gestió del programa d'acolliment a persones sol·licitants de protecció internacional a Espanya, finançat pel Ministeri d'Ocupació i Seguretat Social. La intervenció consta de diverses fases que cobreixen des del primer acolliment fins a la integració i l'autonomia dels participants, amb una durada de 18 a 24 mesos. L'organització dissenya itineraris personalitzats d'inserció sociolaboral que cobreixen totes les necessitats bàsiques dels refugiats i sol·licitants de Protecció Internacional, oferint-los, serveis de suport jurídic, psicològic, traducció i interpretació, aprenentatge de l'idioma, ajudes econòmiques, formació, orientació i intermediació laboral.

Creu Roja compta amb 2.279 places d'acolliment en 44 províncies per a aquestes persones sol·licitants d'asil. No obstant això, l'Organització segueix treballant per ampliar la seva xarxa fins a les 2.500 places. El 2017 es van atendre més de 15.000 persones sol·licitants d'asil i refugi des dels diferents programes d'immigració i asil.


Comentaris

envia el comentari