Catalunya Diari

Creu Roja reparteix més d'un centenar de 'kits' d'higiene i alimentació a temporers de Lleida

Tècnics de l’entitat es traslladen dos cops per setmana als campaments dels treballadors de la fruita

Imatge d'un campament de temporers
Imatge d'un campament de temporers | LleidaDiari.cat

Tècnics de Creu Roja Lleida es desplacen durant els mesos de juliol i agost a alguns dels assentaments il·legals de temporers que hi ha a la província de Lleida per oferir kits d'higiene personal i bosses amb aliments a tots aquells que s'identifiquin prèviament. En aquest sentit, està previst que s'arribi a repartir més de 170 kits entre les desenes d'immigrants que malviuen en aquests assentaments i que han incrementat durant el mes d'agost. 

Creu Roja col·labora activament amb la distribució de productes que necessiten aquestes persones que es desplacen a Lleida per poder treballar a la campanya de la fruita. Molts d'ells no ho aconsegueixen o bé, tot treballant, acaben dormint en campaments improvisats com els que hi ha a Corbins, la Granja d'Escarp i Vilanova de la Barca, entre d'altres. 

Els kits d'higiene compten amb crema hidratant, gel, xampú, gel antisèptic i tovalloletes, i es reparteixen dos cops per setmana. Pel que fa al menjar, es distribueix, cada dimarts i dijous, bosses amb arròs, llenties, galetes, cereals i sardines. Tots aquests paquets es financen amb ajudes públiques, procedents de l'IRPF, és a dir que són de les quantitats que a la declaració de la renda es destinen a finalitats socials. 

Creu Roja Lleida treballa de manera coordinada amb tècnics del Consell Comarcal del Segrià que valoren cada cas i reparteixen també bosses de menjar cada setmana a tots aquells que compten amb documents identificatius.

Cal destacar que la ciutat de Lleida és una de les que més temporers de la fruita acull durant la campanya d'estiu. No obstant això, hi destaca la polèmica que ha sorgit sobre les condicions en les quals hi han de malviure, especialment, al carrer. Des de la plataforma Fruita amb Justícia Social donen suport als temporers i lluiten perquè, almenys durant els dies de pluja, ningú d'ells dormi al carrer.


Comentaris

envia el comentari