Catalunya Diari

Cribratge intensiu en un barri de Lleida després de detectar diversos brots familiars

En els últims dies s’ha detectat diversos brots familiars en aquest barri de la ciutat

Imatge de dos professionals sanitaris preparant proves PCR durant el cribratge al barri de Bonavista
Dos professionals sanitaris preparant proves PCR durant el cribratge al barri de Bonavista | Àngel Ullate

El Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya durà a terme el proper dilluns, dia 26 d’abril, un cribratge poblacional al barri de la Mariola de Lleida arran de la detecció de brots de casos de Covid-19 en diverses famílies d’aquesta zona de la ciutat. A les proves hi són cridats tots els veïns del barri de la Mariola majors de 16 anys asimptomàtics, especialment aquells que hagin pogut tenir contacte estret amb algun positiu.

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T'enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

El punt de cribratge s’instal·larà en una carpa del Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM) a la Plaça Barcelona des de les deu del matí fins a les sis de la tarda. A més, de les dotze del migdia a les quatre de la tarda, les persones amb mobilitat reduïda acreditada es podran apropar a la carpa amb cotxe per fer-se la prova sense baixar del vehicle. La tècnica utilitzada en el cribratge serà la PCR.  

L’objectiu d’aquesta actuació és poder detectar casos asimptomàtics per poder fer-ne l’aïllament i tallar la cadena de transmissió. Cal recordar que un resultat negatiu de qualsevol test per a la detecció de la Covid-19 no eximeix de continuar respectant totes les mesures de protecció i prevenció envers la malaltia, especialment portar mascareta, rentar-se bé les mans, mantenir la distància de seguretat i ventilar sovint els espais tancats. 

Aquesta acció a la Regió Sanitària Lleida compta amb la col·laboració de l’Institut Català de la Salut, el SEM i el Servei de Vigilància Epidemiològica de l’Agència de Salut Pública.


Comentaris

envia el comentari