Catalunya Diari

Els cribratges massius de Lleida i el Pirineu detecten més d'un centenar de positius

El Departament posa en marxa, a partir d'ara, cribratges dirigits a grups de població específics

Pla mitjà on es pot veure l'accés al centre cívic per fer-se la prova PCR al cribratge massiu per trobar asimptomàtics de covid-19 al barri de Balàfia
Salut detecta 119 positius en les 27.546 proves efectuades en els cribratges massius de covid-19 a Ponent i Pirineu | LleidaDiari.cat

El Departament de Salut ha dut a terme entre el 30 de novembre i el 19 de desembre 27.546 tests antigènics ràpids de detecció de la covid-19 en els diferents cribratges massius efectuats a les regions sanitàries de Lleida i de l'Alt Pirineu i Aran, amb els quals s'han detectat 119 positius. A Lleida s'han fet 15.861 proves en 20 municipis i s'han detectat 48 positius, mentre a l'Alt Pirineu i Aran, han estat 11.685 tests efectuats en 23 punts de cribratge, que han detectat 71 positius.

Salut dona per finalitzada aquesta fase de cribratges intensius i, a partir d'ara, posa en marxa cribratges selectius i puntuals dirigits a grups de població específics, d'acord amb les indicacions del Servei de Vigilància Epidemiològica de Salut Pública.

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

Detectar la infecció entre persones asimptomàtiques

L'objectiu dels cribratges intensius ha estat detectar la infecció entre persones asimptomàtiques per tallar cadenes de transmissió, aïllar contactes i limitar així l'expansió del virus. Els tests estaven adreçats a la població més gran de 16 anys sense símptomes, i els resultats, disponibles en un termini de 15 a 20 minuts, s'han comunicat in situ als ciutadans que es feien la prova, o bé a través d'un contacte posterior personalitzat. També han quedat registrats i es poden consultar a la plataforma La Meva Salut. Els últims cribratges d'aquesta fase han tingut lloc aquest dimecres a Granyena de les Garrigues, als Torms i a la Granadella.

Els cribratges intensius de la Regió Sanitària Lleida i de la Regió Sanitària Alt Pirineu i Aran han implicat una important mobilització de professionals i de recursos d'atenció primària, amb la col·laboració dels diferents ajuntaments, els consells comarcals, entitats socials, Creu Roja, la Diputació de Lleida, l'Institut Català de la Salut, Fundació Hospital de Puigcerdà, Aran Salut i el Servei de Vigilància Epidemiològica de Salut Pública.


Comentaris

envia el comentari