Catalunya Diari

La Crida acusa la Paeria d'obrir el Parador del Roser sense els permisos necessaris i Urbanisme ho nega

Larrosa lamenta «la manipulació de la informació que realitza la Crida- CUP per provocar confusió: els reclamo rigor i respecte per la tasca dels serveis tècnics»

Imatge la inauguració del Parador
Imatge la inauguració del Parador | LleidaDiari.cat

El Parador del Roser es va inaugurar i posar en marxa amb tots els requisits exigits per la normativa. Així de contudent s'ha mostrat el govern de la Paeria davant les afirmacions realitzades aquest dimarts pel grup de la Crida- CUP que posen en dubte l'actuació dels serveis tècnics en la tramitació de l'obertura del Parador del Roser. El tinent d'alcalde Fèlix Larrosa ha volgut aclarir que tot i que l'acte d'inauguració de l'edifici es va fer el dia 20 de juliol, el Parador no va iniciar l'activitat fins al dia 10 d'agost, per tant no va obrir abans de tenir l'informe favorable de primera utilització i ocupació de l'edifici, que té data de 26 de juliol de 2017. Per a la inauguració de l'edifici no és preceptiu aquest informe. Pel que fa a les indicacions de la Comissió Municipal de Patrimoni l'Institut de Turisme d'Espanya va comunicar a l'Ajuntament de Lleida, en el procediment de la concessió de la llicència urbanística, que havia executat les actuacions suggerides per part d'aquesta comissió tècnica.

  

De les observacions tècniques que va fer la comissió municipal de Patrimoni, en algun cas la solució adoptada va ser a petició expressa i recollida en la inspecció realitzada pel servei de bombers. Va exigir que el tancament de vidre complís amb l'exigència de sectorització en cas de foc. Per això va ser substituït el que hi havia inicialment al projecte pel qual van acabar instal·lant. Cal destacar també que Paradores va presentar la comunicació prèvia d'obertura el 4 d'agost de 2017, adjuntant un certificat tècnic i un informe on s'especificava que s'havien adoptat totes les mesures de prevenció d'incendis indicades als projectes aprovats i s'havien esmenat totes les incidències que havia posat de manifest la visita d'inspecció del 24/7/2016, realitzada per l'entitat acreditada que duia a terme l'acta de comprovació d'incendis.

Mancava la presentació de l'esmentada acta i l'Ajuntament va iniciar un procediment d'esmena de la comunicació presentada atorgant 5 dies a Paradores per presentar l'acta d'incendis favorable. Se li va notificar el dia 11 d'agost i Paradores va presentar l'acta de comprovació favorable en matèria d'incendis el 16/08/2017. Tot el procediment tècnic s'ha realitzat de manera correcta i pel que fa a alguns canvis respecte al projecte inicial, que va assenyalar la comissió de patrimoni, es van realitzar per recomanacions de seguretat per part dels bombers, imperatius que s'han de complir. És per això que Larrosa ha exigit al grup de la Crida rigor en les seves declaracions, ha denunciat «la manipulació d'informació, presentant-la parcialment» i ha exigit «respecte pel treball realitzat pels serveis tècnics».


Comentaris

envia el comentari