Catalunya Diari

La Crida acusa la Paeria de llençar pertinences dels temporers de la fruita a Lleida

La formació anticapitalista ha sol·licitat explicacions a l'alcalde Àngel Ros

Imatge de l'actuació
Imatge de l'actuació | LleidaDiari.cat

El grup municipal de la Crida per Lleida ha denunciat una acció coordinada entre la Guàrdia Urbana i l'empresa ILNET, concessionària de neteja i recollida de residus, ha tingut lloc a les 10.30 hores d'aquest divendres al voltant del pavelló 3 dels Camps Elisis, al voltant de l'Oficina Única de Temporers de l'Ajuntament de Lleida. Segons la Crida, l'acció no s'ha centrat únicament en la neteja de l'entorn sinó que s'han endut pertinences com matalassos i cartons que utilitzen els temporers que fa dies que pernocten en aquest espai.

La Crida per Lleida-CUP s'ha personat a l'espai per conèixer quina era la situació. Unes 43 persones dormen davant del pavelló, es desplacen allí per accedir a les dutxes i guarda-roba que ofereix l'oficina única, però no tenen on pernoctar i romanen a l'espai per poder accedir a l'únic servei municipal.

Un centenar més de persones dormen en altres carrers i places de la ciutat. Així mateix l'alberg Jericó fa més d'un mes que està ple i els serveis socials no tenen on garantir la pernoctació de quatre dies que van acordar per als temporers en recerca de feina.

  

  

La formació anticapitalista ha sol·licitat explicacions a l'alcalde Àngel Ros sobre aquesta actuació, ja que considera que atempta els drets de les persones en situació de vulnerabilitat i pobresa. Així mateix exigeix conèixer el destí de les pertinences retirades per Ilnet, i saber si els serveis socials han estat informats per a cercar una solució a l'allotjament d'aquestes persones. La Crida demana també conèixer si s'ordenaran noves actuacions d'aquest tipus, i en sol·licita l'aturada immediata.

Imatge d'algunes pertinences dels temporers
Imatge d'algunes pertinences dels temporers | LleidaDiari.cat

 

La Crida-CUP lamenta la negativa constant del govern de la Paeria de crear un alberg per a temporers, la «manca d'assumpció de responsabilitats per part del govern del PSC» provoca un drama humà a les més de 140 persones que han de dormir al carrer per poder treballar a la campanya de la fruita a Lleida. La formació exigeix al govern de la Paeria que respongui amb mesures socials a les necessitats dels més vulnerables i no amb repressió.

Una manifestació aquest diumenge

D'altra banda, la Plataforma Fruita amb Justícia Social ha convocat una manifestació per aquest diumenge a les 19.30 hores a Lleida. La manifestació sortirà de la subdelegació del govern i acabarà a Paeria on hi haurà un acte amb la participació de David Fernàndez, periodista i exdiputat, i membres del sindicat Andalús de Treballadors entre altres. La Plataforma reclama aturar d'una vegada la situació de manca d'allotjament per als treballadors de la campanya, així com una sèrie de mesures a la patronal agrària i a les administracions per garantir drets laborals i socials durant la campanya de la fruita.


Comentaris

envia el comentari