Catalunya Diari

La Crida-CUP treballarà el 6 desembre i demana que s’estegui la iniciativa

Segons la formació la constitució espanyola del 78 prohibeix el lliure exercici de l'autodeterminació dels pobles

Imatge dels dos regidors de la Crida
Imatge dels dos regidors de la Crida | LleidaDiari.cat

El grup municipal de la Crida-CUP treballarà el 6 desembre tal com ha fet els tres darrers anys a la Paeria. La formació entén que el rebuig a celebrar aquest festiu es fa més necessari que mai atès que, segons ells, la constitució espanyola del 78 prohibeix el lliure exercici de l'autodeterminació dels pobles. La Crida-CUP demana que s'estengui la iniciativa de treballar el 6 de desembre, tant als llocs de treball públics com privats, mostrant així l'oposició a una constitució que s'utilitza com a arma de repressió per coartar drets bàsics reconeguts internacionalment. Essent una «constitució fruit del pacte de les elits hereves del franquisme porten 40 anys utilitzant-la per avantposar els seus interessos per sobre de la classe treballadora».

Tanmateix, des de la formació expliquen que «la carta magna espanyola és la clau que manté vuit membres del govern català a la presó, nou a l'exili i varis encausades i represaliats del procés independentista». Amb aquesta crida, la formació vol posar èmfasi en mostrar la solidaritat i total suport a la vaga de fam de Turull i Sánchez a les portes d'un judici sense garanties del que ja està escrita la sentència.

L'Ajuntament de les Borges Blanques va treballar el 12 d'octubre

A iniciativa dels mateixos funcionaris de la casa, l'Ajuntament de les Borges Blanques va obrir el passat 12 d'octubre com un dia laborable qualsevol. Ho van després d'haver canviat el festiu amb el passat 1 d'octubre. «No és una festa nostra», va dir l'alcalde, Enric Mir, sobre la celebració de la Hispanitat. Segons va explicar, aquest divendres és un «dia de normalitat» pel que fa als funcionaris del consistori, i els polítics donen suport i reconeixen el «mèrit de la iniciativa perquè el personal se sent més a gust actuant d'aquesta manera». 

Aquest és el primer any que l'Ajuntament de les Borges Blanques porta a terme una iniciativa així coincidint amb el 12-O, tot i que l'any passat algun treballador va decidir anar a treballar pel seu compte a títol personal. A més, des de l'Ajuntament es dona suport a aquells comerços i empreses de la capital de les Garrigues que han decidit obrir aquesta jornada. De la quinzena de treballadors que hi ha a l'Ajuntament, un 70% aproximadament va treballar, ja que alguns es van agafar el dia per assumptes personals.


Comentaris

envia el comentari