Catalunya Diari

La Crida per Lleida demana declarar la cigonya blanca Bé Patrimonial d'Interès Local

Presentarà a la Comissió informativa de polítiques de la gestió i promoció de la ciutat i la sostenibilitat una proposta de resolució

La Crida per Lleida – CUP presentarà a la Comissió informativa de polítiques de la gestió i promoció de la ciutat i la sostenibilitat una proposta de resolució per declarar la cigonya blanca com a bé patrimonial de caràcter ambiental local. Des de la formació es defensa que la cigonya és un patrimoni comú de tots els lleidatans i que per això cal protegir-lo amb aquesta declaració. Segons el regidor de la Crida, Pau Juvillà, aquesta declaració permetria que «no es pogués realitzar cap actuació que pogués perjudicar els seus nius» i, alhora, obligaria a l’Ajuntament a «cercar solucions que tinguin en compte el respecte de les cigonyes i el benestar de les persones a parts iguals».  

Cigonya a la Seu Nova de Lleida
Cigonya a la Seu Nova de Lleida | Albert Sater

A més a més, la proposta inclou demanar la col·laboració del Departament competent de la Generalitat per a realitzar conjuntament una campanya de sensibilització i educació ambiental al voltant de les cigonyes al terme de Lleida. La formació recorda que la cigonya blanca és una espècie protegida per diverses normatives europees i que la llei 2/2008 de 15 d’abril, de protecció dels animals de Catalunya, reconeix la protecció de les espècies migratòries. En aquest cas, a Lleida s'hi troba un assentament de cigonyes tot l’any, però la població augmenta considerablement durant els mesos d’hivern.


Comentaris

envia el comentari