Catalunya Diari

Fan una crida per recollir tot el material gràfic de les càrregues de l'1-O a Lleida

El material es gravarà i arxivarà per deixar constància de tot el que va passar però també servirà per extraure conclusions i si s'escau prendre decisions al respecte

Pla general on es poden veure alguns dels integrants de la comissió especial de l'1-O
Pla general on es poden veure alguns dels integrants de la comissió especial de l'1-O | LleidaDiari.cat

La comissió 1-O de la Paeria ha fet una crida a mitjans de comunicació, institucions, cossos policials i també particulars per recopilar material audiovisual, jurídic o facultatiu de les càrregues de la policia espanyola durant la jornada del referèndum d'autodeterminació a la ciutat de Lleida. El president de la comissió, Josep Maria Currià, ha explicat que la finalitat d'aquest recull és, principalment «donar fer» de tot el que va passar, però també editar el material per poder-ne extreure conclusions «cíviques i socials», i si s'escau prendre alguna decisió al respecte.

A l'espera que s'acabi d'elaborar un protocol que determini els paràmetres legals d'aquest recull, la comissió començarà a recopilar imatges a partir de la pròxima reunió, que serà la setmana que ve.

  

«deixar constància» d'una forma «relaxada però seriosa i aprofundida» de tot el que va passar durant l'1 d'octubre de 2017 a la ciutat de Lleida. 

Volen que quedi als arxius de l'Ajuntament de Lleida

Es vol deixar per escrit, perquè quedi als arxius de l'Ajuntament de Lleida però també de forma audiovisual per poder fer-ne una edició i extreure les «conclusions adients». Currià ha recordat en relació a les càrregues de la policia espanyola i la Guàrdia Civil que van ser uns «fets greus» en que la ciutadania «es va mullar molt" actuant de forma desinteressada «més enllà de la ideologia», i per aquest motiu, l'Ajuntament «té l'obligació de deixar constància».

Els membres de la comissió estan convençuts que els mitjans de comunicació tenen molta recopilació de tot aquest material i és per això que a partir de la setmana que ve començaran a fer peticions. També ho faran en l'àmbit individual i institucional, i també als diferents cossos policials: Mossos d'Esquadra, Guàrdia Civil i policia espanyola.

Imatge de la càrrega policial a l'EOI de Lleida | LleidaDiari.cat

 

La simbologia del CAP de Cappont

Currià, acompanyat d'altres membres de la comissió com els regidors Elena Ferré, Sandra Castro, Ignasi Amor, i Joan Ramon Castro, ha llegit una declaració fent aquesta crida a la recopilació de material al davant del CAP de Cappont, a la plaça que pròximament serà batejada amb el nom d'1 d'octubre.

Aquest centre de votació va ser un dels que va rebre les càrregues policials més contundents durant l'1-O i posteriorment, la plaça que hi ha al davant va ser batejada '1 d'octubre' amb uns cartells provisionals que aquest dimarts estaven tapats amb pintura. El nou govern de la Paeria està tirant endavant de forma oficial el canvi de nom tot i que encara no se sap quan es podrà materialitzar.

També et poden interessar...


Comentaris

envia el comentari