Catalunya Diari

C's demana que es netegin els anuncis que fa anys que s'acumulen a Lleida

El regidor José Luis Osorio critica «fa més de 24 hores que els cartells retirats del 'pirulí' del carrer Jaume II encara no s'han recollit»

Imatge dels anuncis retirats al carrer Jaume II de Lleida
Imatge dels anuncis retirats al carrer Jaume II de Lleida | LleidaDiari.cat

El grup municipal de Ciutadans a l'Ajuntament de Lleida ha sol·licitat que es netegin totes les columnes d'anuncis de la ciutat que fa anys que acumulen cartells publicitaris. «Veure tants cartells acumulats i bruts empitjoren la imatge de la ciutat», ha criticat el regidor de Cs Lleida, José Luis Osorio. «Hem de cuidar més el mobiliari urbà que tots fem servir, per això des del grup municipal de Ciutadans tornem a presentar un prec a la comissió d'Urbanisme perquè es realitzi un manteniment d'aquests espais», ha afirmat. «Ja vam presentar un en 2017, però veient que encara hi ha molts 'pirulís' acumulant un volum important d'anuncis, tornem a insistir», ha afirmat.

En aquest sentit, Osorio ha criticat que «fa més de 24 hores que els cartells retirats del 'pirulí' del carrer Jaume II encara no s'han retirat». «Ja que s'ha procedit a netejar una d'aquestes columnes, el correcte seria recollir la brutícia a l'instant i no deixar-la acumulada a la vorera», ha criticat. «Pel que preguem que es reculli tota aquesta muntanya de cartells acumulats que provoquen brutícia i deixadesa», ha afegit. Així, Osorio ha explicat que «preguntarà a la pròxima comissió d'Urbanisme si es tracta d'una acció puntual o és que es netejaran les altres columnes d'anuncis».

Ratllen el cotxe de la coordinadora de C's a Almacelles

Un grup de persones van ratllar la matinada de l'1 de gener el cotxe de la coordinadora de Ciutadans d'Almacelles, Rosi Rojas. Tal com es pot veure a les fotografies que l'afectada va publicar a les xarxes socials, les ratllades són d'unes dimensions considerables i clarament visibles. Rojas, junt amb les imatges del seu cotxe, va escriure: «Així comencem l'any! Amb 'gentuza' que es dedica a ratllar els cotxes, amb el cor de Ciutadans i inicials dels nostres noms. Aquesta és la democràcia i la llibertat d'expressió que tenim a Almacelles!».

Tanmateix, la coordinadora del partit d'aquesta localitat lleidatana segueix dient que: «Podreu ratllar-me els cotxes, però no ens callareu, opressors i covards. Feu-ho davant de la meva cara i doneu la cara de pocavergonyes que teniu, tot ho feu d'amagades». La denúncia a les xarxes socials per part de Rosi Rojas no va ser l'única i altres companys de partit com la presidenta de Ciutadans a Lleida, Ángeles Ribes, també van voler fer-se ressò del succeït. En aquest sentit, Ribes ha publicat al seu compte personal de Twitter les imatges compartides per Rojas i ha dit que «lamentablement comencen l'any amb un atac feixista a la nostra companya d'Almacelles a la qual li han ratllat el cotxe. Tot el nostre suport i recordar-vos als totalitaris que no ens callaran».

Per la seva banda, el diputat portaveu adjunt de C's al Parlament de Catalunya, Jorge Soler, ha dit públicament que el «feixisme ha tornat a sortir de nit. A Almacelles han destrossat el cotxe d'una persona que entrarà a l'ajuntament democràticament al maig, guanyant a les urnes el què els altres mai aconseguiran». Finalment, el secretari d'organització de C's, Carlos Carrizosa, també ha volgut denunciar els fets a Twitter i ha remarcat que, a banda de l'atac a Lleida, en les darreres hores també s'han produït altres a Tarragona i Girona. Cal recordar que la seu de C's a Lleida va patir durant el 2018 fins a vuit atacs, alguns d'ells, força greus després de trencar els vidres de les oficines amb pedres de grans dimensions.


Comentaris

envia el comentari