Catalunya Diari

El CUAP de Prat de la Riba de Lleida obrirà les 24 hores cada dia

La resta dels CAP de la ciutat recuperaran l'horari habitual, de 8 a 20 hores de dilluns a divendres

Cues al CAP Prat de la Riba de Lleida, on s'ha instal·lat una carpa per tractar casos covid
El CUAP de Prat de la Riba de Lleida obrirà les 24 hores tots els dies de la setmana a partir del 5 d'octubre | LleidaDiari.cat

El Centre d'Urgències d'Atenció Primària (CUAP) de Prat de la Riba de Lleida oferirà servei les 24 hores cada dia de la setmana a partir del 5 d'octubre, segons han explicat des de l'ICS. La voluntat és que l'equipament centralitzi l'atenció a la ciutat de Lleida d'aquelles persones que presentin simptomatologia compatible amb la covid-19.

Cal recordar que el CUAP compta amb una carpa annexa que es va instal·lar al juliol per atendre persones amb simptomatologia covid i disposar així d'un circuit diferenciat amb els pacients amb altres patologies que acudeixen a urgències al centre. També el 5 d'octubre, la resta de centres d'assistència primària (CAP) de Lleida recuperaran l'horari habitual, de 8 a 20 hores de dilluns a divendres.

▶ INVITACIÓ: Ja us podeu unir al grup oficial de Facebook del Lleida Diari on comentem entre tots les notícies de Lleida! Us informareu, podreu comentar l'actualitat i també us entretindreu. FEU CLIC AQUÍ, US ENCANTARÀ!

Una «reivindicació de molts anys»

Des de la secció sindical de CCOO a l'Hospital Arnau de Vilanova, han valorat molt positivament l'obertura del CUAP de Prat de la Riba les 24 hores del dia els 365 dies de l'any, ja que es tracta d'una «reivindicació de molts anys» per part dels sindicats i usuaris. Durant l'any, el CUAP prestava servei entre les 20 i les 8 hores, de dilluns a divendres, i les 24 hores els caps de setmana. Tot i això, durant l'estiu, ha ampliat l'horari d'atenció els dies laborables, entre les 17 -quan tanquen la resta de CAP- i les 8 hores.

L'hospital Santa Maria de Lleida queda lliure de Covid-19

L'Hospital Universitari Santa Maria de Lleida ja no acull cap pacient amb la covid-19, després del descens progressiu en el nombre d'ingressos per aquesta malaltia que ha registrat el centre en les últimes setmanes. La primera setmana d'agost, el Santa Maria ja va tancar una de les dues plantes reservades per a la covid-19 i aquest divendres ha tancat la segona en donar l'alta a l'últim pacient que quedava ingressat.

La màxima tensió assistencial a l'hospital es va assolir el 31 de juliol, quan el 51% dels hospitalitzats eren pacients diagnosticats amb coronavirus, amb un total de 40. Des d'aleshores, la pressió assistencial per Covid-19 ha anat a la baixa de forma progressiva i sostinguda fins a fer possible el tancament de la planta covid.


Comentaris

envia el comentari