Catalunya Diari

El Cucalòcum acollirà un taller de recollida de residus porta a porta

L’entitat ecologista Ipcena també ensenyarà els infants a consumir béns i serveis de manera responsable

Imatge de l'espai Ipcena al Cucalòcum
Imatge de l'espai Ipcena al Cucalòcum | LleidaDiari.cat

La pròxima edició de Cucalòcum acollirà l'activitat 'Reciclatge', un taller didàctic i divertit desenvolupat per l'entitat ecologista Ipcena per fomentar el reciclatge per mitjà del joc de la recollida de residus porta a porta i, alhora, impulsar el consum responsable de béns i serveis. L'estand d'Ipcena simularà un carrer de qualsevol poble o ciutat, en què es reproduirà la façana d'un edifici –amb les finestres, les portes i els balcons– i una plaça. Per tal de promoure els residus zero, els nens i les nenes triaran les diferents fraccions de deixalles –paper, cartó, plàstic, matèria orgànica i rebuig– i els dipositaran en bosses, que trauran al carrer i les deixaran davant de la porta principal. Posteriorment, altres infants recolliran les deixalles amb un carricotxe (una bicicleta amb un bolquet) i simularan que porten el material a una planta de reciclatge. 

D'altra banda, durant el taller els responsables d'Ipcena ensenyaran els nens i les nenes a canviar els seus hàbits de consum per fer una compra responsable de béns i serveis per afavorir la conservació del medi ambient, tot evitant l'ús indiscriminat de residus molt contaminats, com ara el plàstic, i promoure la igualtat social. Cal recordar que les diferents normatives europees exigeixen incrementar el reciclatge de la brossa, que haurà de superar el 50% l'any 2020.

La Institució de Ponent per la Conservació i l'Estudi de l'Entorn Natural (Ipcena) és una entitat ecologista lleidatana fundada l'any 1990 que té com a principals eixos la conservació del patrimoni natural i el seu estudi, per tal de difondre els seus valors i sensibilitzar la societat. La 28a edició de Cucalòcum (Saló de la Infància i la Joventut de Lleida) i la 13a edició de Cucaesport tindran lloc del 27 de desembre al 4 de gener als Pavellons 3 i 4 de Fira de Lleida amb 50 activitats lúdiques, esportives, formatives, solidàries i de sensibilització social. L'horari del parc anirà de les 10.00 a les 14.00 hores i de les 16.00 a les 20.00 hores. El dia 1 de gener el recinte romandrà tancat.


Comentaris

envia el comentari