Catalunya Diari

El Cucalòcum Primavera forma a 'petits científics'

L’AECC a Lleida organitza un taller tècnic i el concurs de dibuix per promoure els hàbits saludables

Imatge de Cucalòcum Primavera
Imatge de Cucalòcum Primavera | LleidaDiari.cat

La 12a edició del Cucalòcum Primavera, que es desenvolupa fins demà al Pavelló 3 de Fira de Lleida, acull un any més la presència de l'AECC-Catalunya contra el Càncer de Lleida, que en el seu estand organitza la setena edició del Concurs de Dibuix 'Menjar bé és divertit' i el taller de 'Petits científics'. El Concurs de Dibuix 'Menjar bé és divertit', que organitza l'AECC-Catalunya contra el Càncer de Lleida amb la col·laboració de l'Escola Ermengol, és obert als infants de 3 a 11 anys que siguin alumnes d'escoles de la ciutat de Lleida.

Aquesta activitat vol sensibilitzar els més petits sobre la conveniència de seguir una alimentació sana per tal de prevenir malalties. Els nens i les nenes han de dibuixar de manera individual sobre una temàtica concreta ("hàbits de vida saludable") i poden optar a premis com material escolar, bosses, vals de compra, etc., que han cedit diversos establiments comercials de la ciutat. Hi haurà premis al dibuix més divertit, més original, més sa, més elaborat, amb més llum i color i més pedagògic.

Els infants de 4 a 8 anys poden participar en el taller pràctic de 'Petits científics'

Els infants de 4 a 8 anys poden participar en el taller pràctic de 'Petits científics', una sessió destinada a acostar la ciència als nens i les nenes de manera divertida a través del joc. Els voluntaris de l'AECC-Catalunya contra el Càncer de Lleida ensenyen els infants —convenientment vestits amb una bata blanca— a extreure l'ADN d'un plàtan i, a més, se'ls explica la utilitat de diferents estris de laboratori utilitzats (tubs d'assaig, provetes, varetes de vidre, etc.). En finalitzar, els alumnes reben un carnet de científic júnior i un joc per pintar.

Una vintena de voluntaris de l'AECC a Lleida s'encarreguen a Cucalòcum Primavera de difondre la tasca i les prestacions gratuïtes de l'associació, que integra pacients, familiars, persones voluntàries i professionals que treballen units per prevenir, sensibilitzar, acompanyar les persones, i finançar projectes d'investigació oncològica que permeten un millor diagnòstic i tractament del càncer. A l'estand es poden fer donatius i rebre a canvi diferents treballs manuals fets pels voluntaris i socis de l'associació amb material reciclat. Entre les manualitats hi ha penjolls, polseres, clauers, anells, figures, llapis, etc.

 

Activitats esportives i de caràcter físic

Entre les activitats esportives i de caràcter físic que es desenvolupen dins del parc, podem citar l'hoquei, el minitennis, l'handbol, el futbol, els escacs, el corfbol, el bàsquet, l'inflable, els llits elàstics, el giravolt, el carrusel, el circuit de psicomotricitat i el parc d'aventures. Els infants també poden gaudir de malabars; jocs de circ i tradicionals, i un taller de treballs manuals. I per als més menuts, hi ha l'espai de la ludoteca destinada als nens i les nenes d'1 a 3 anys. L'horari del saló va de les 10.00 a les 14.00 hores i de les 16.00 a les 20.00 hores. El preu de l'entrada és de 2 € (adult) i de 3 € (infantil).


Comentaris

envia el comentari