Catalunya Diari

La CUP demana que la Diada a Lleida se celebri al Roser

L'antic convent dominic l'havia acollit fins al 2011 quan va ser traslladat a la Seu Vella

Pla obert de l'entrada al Parador de Lleida pel carrer Cavallers
Pla obert de l'entrada al Parador de Lleida pel carrer Cavallers | LleidaDiari.cat

La Crida per Lleida-CUP ha demanat a l'equip de govern de la Paeria que restitueixi la celebració de l'acte institucional de l'Onze de Setembre a l'edifici del Roser. 

L'antic convent dominic era l'escenari de l'acte institucional amb motiu de la Diada fins que el 2011 la Paeria, amb l'aleshores alcalde Àngel Ros, va decidir traslladar-lo a la Seu Vella, coincidint amb les obres que s'estaven duent a terme per convertir el Roser en un parador de turisme.

ERC no assisteix des de fa anys en l'acte institucional a la Seu Vella

Tot i això, partits i entitats independentistes han continuat duent a terme la tradicional ofrena floral al Roser. En aquest sentit, des de la Crida-CUP recorden que ERC, grup del qual forma part l'alcalde Miquel Pueyo, no assisteix des de fa anys en l'acte institucional a la Seu Vella des que es va traslladar del Roser.

Des de la Crida-CUP consideren que l'abandonament del Roser com a lloc d'ofrena suposa «la pèrdua d'aquest espai de memòria col·lectiva, lloc de record d'aquells que lluitaren per les llibertats del nostre poble» i «un pas més també en la pèrdua de l'ús públic d'aquest edifici en detriment de 'Paradores Nacionales'». Així mateix, la Crida-CUP emplaça a organitzacions i entitats a mantenir l'ofrena al Roser.

Pau Juvillà en la Diada al Roser
El llavors regidor de la CUP, Pau Juvillà, en l'ofrena al Roser | LleidaDiari.cat

 

També et poden interessar...


Comentaris

envia el comentari